Seimo TS-LKD frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Seimo kanceliarijos nuotr./aut. Olga Posaškova
- Reklama -

Pareiškimas dėl bandymo slapta nuo visuomenės priimti antikonstitucinį įstatymą

Nepaisant visuomenės valios Seime planuojama svarstyti ir priimti Konstitucijai prieštaraujantį „civilinės sąjungos“ įstatymą. Prieš šį įstatymą didžioji visuomenės dauguma pasisakė Didžiajame šeimos gynimo marše ir kitose masinėse protesto akcijose bei visose visuomenės nuomonės apklausose.

Valdančiųjų atstovai veidmainiškai teigia, o provaldiška propaganda skleidžia melą, kad šiuo įstatymu siekiama užtikrinti kartu gyvenančių tos pačios lyties asmenų teisėtus interesus. Nors Bendrojo gyvenimo įstatymo ir kitų iniciatyvų, kuriomis šie klausimai jau seniai galėjo būti iš esmės išspręsti civiliniais įstatymais, net nesvarstoma.

„Civilinės sąjungos“ įstatymu faktiškai būtų įtvirtintos vienalytės šeimos, o jų santuokos ir galimybė įsivaikinti būtų greitai įteisintos Europos Sąjungos teisės procedūromis, be jokių Lietuvos Respublikos Prezidento, Seimo ir piliečių sprendimų. Tą vienareikšmiškai patvirtina kitų Europos Sąjungos valstybių praktika.

Tuo būtų pažeista visos Tautos referendumu priimta Lietuvos Respublikos Konstitucija, joje įtvirtinta prigimtinės šeimos ir santuokos, kaip vyro ir moters laisvos sąjungos, samprata. Iš neteisės negali kilti teisė, todėl įstatymai, pažeidžiantys Konstituciją, negali būti teisėti.

Kaip mums tapo žinoma iš šaltinių Seimo liberalų sąjūdžio frakcijoje, šis antivalstybinis ir antikonstitucinis veiksmas bus atliktas bailiai ir klastingai, viešai neišdiskutavus įstatymo nuostatų su visuomene ir jos interesus atstovaujančiomis organizacijomis.

Visuomenės pritarimo šiam antikonstitucinuam įstatymui regimybei sudaryti jau paskelbta apgaulinga, nereprezentatyvi, vieno asmens neaiškiais metodais atlikta „Delfi“ portalo „apklausa“, kurioje bandoma pateikti melą, esą vienalytėms „civilinėms sąjungoms pritaria pusė Lietuvos piliečių. Trečiadienį vakare LRT laidoje „Lietuva kalba“ taip pat planuojama pateikti tą patį melą, imituojant „visuomenės diskusiją“.

Mūsų žiniomis, iš anksto net nepaskelbus darbotvarkėje, „civilinės sąjungos“ įstatymas bus įtrauktas papildomu klausimu ir svarstomas jau šį ketvirtadienį, lapkričio 10 d. Seimo posėdyje. Tai daroma tam, kad visuomenė būtų užklupta netikėtai ir nespėtų susiorganizuoti masiniam protestui ir pasipriešinti antikonstituciniams valdančiosios daugumos veiksmams.

Lietuvos šeimų sąjūdis:

1. Pareiškia, kad panieka daugumai Lietuvos Respublikos piliečių ir visuomenės valios nepaisymas, tolesnis visuomenės skaldymas ir supriešinimas yra nusikalstami.  Globalios krizės ir vykstančio karo sąlygomis tokie veiksmai dar labiau didina įtampą valstybėje ir kelia realią grėsmę nacionaliniam saugumui.

2. Nei viena iš taip besielgiančių valdančiųjų partijų, nei vienas iš prieš tokius įstatymus nebalsavusiųjų Seimo narių nebeturi patekti į būsimąjį Seimą. Pareiškiame, kad tuo atveju, jeigu būtų išdrįsta priimti šį ir kitus antikonstitucinius, visuomenės interesus pažeidžiančius įstatymus, visi jie iki vieno bus atšaukti ir niekas neišvengs nei politinės, nei teisinės atsakomybės už antivalstybinę veiklą.

3. Dar kartą kreipiamės į Seimo narius su reikalavimu nedalyvauti svarstyme, nebalsuoti  ir padaryti viską, kad „civilinės sąjungos“ įstatymas nebūtų priimtas. Tai lemiamas momentas, nuo kurio priklauso kiekvieno iš jūsų politinė ateitis.

4. Kviečiame visas visuomenės jėgas ir piliečius, neabejingus Lietuvos ir savo šeimų likimui, asmeniškai kreiptis į savo išrinktus Seimo narius su reikalavimu nepažeisti Tautos referendumu priimtos Konstitucijos. Būkime išradingi, principingi ir pilietiški, pasirinkime visus įmanomus, teisėtus protesto būdus ir priemones.

Lietuvos šeimų sąjūdis

- Reklama -

1 KOMENTARAS

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!