- Reklama -

Po Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Jurgitos Šiugždinienės komandos Vilniaus miesto savivaldybei atleisti iš lietuvių kalbos mokytojos pareigų žinomą mokytoją, visuomenininkę Astrą Astrauskaitę, mokytoja socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė viešą laišką ministrei:

„Ponia Jurgita, manau, kad tokie kaip Jūs neturėtų vadovauti ŠMM vien prisimenant A+A šviesaus atminimo B. Burgio, bei Gerb. Profesoriaus Gedimino Merkio istorijas.

Ir dar, ponia, Jūs kaltinate mane „turint reikalų su policija“.

Taip, turėjau reikalų, policija pralaimėjo administracinę bylą dėl mano uždegtų žvakelių ir valstybinės vėliavos laikymo PAGERBIANT Lietuvos Didvyrio, Vyčio ordino kavalieriaus, diplomato, Lietuvos kariuomenės steigėjo, plk. Kazio Škirpos atminimą.

Lipdukų klijavimas – šmeižtas.

Lukiškių aikštėje – jokio „Laisvės paminklo” nebuvo, bet tik du betono luitai iš numatytų (apjuosti supiltą žemių kalną) 38. Jeigu nesuprantate, kas yra meninis performansas – pasiskaitykite Vikipedijoje. Byla nutraukta, ponia, jokio prasižengimo nepadaryta.
Generalinis policijos komisaras Renatas Požėla netgi atsiuntė atsiprašymą.

Taip pat, ponia ministre, turėjau „reikalų” ir su Vilniaus savivaldybe: R. Šimašius pralošė man bylą dėl šiukšlių apšmeižęs, kad aš atsakinga už vakaro įvykius, kurių neorganizavau.

Po 2021 m. rugpjūčio 10 dienos TAIKAUS mano vesto mitingo Nepriklausomybės aikštėje nebuvo palikta nei vienos šiukšlės.

Vilniaus savivaldybės klerkai ne tik pralošė bylas, apšmeižę mane teismams, bet dar ir turėjo man sumokėti 500 eurų už teisines paslaugas.

Tad, ponia Jurgita Šiugždiniene, kol dar laikinai esate ŠMM ministre, ar nebūtų garbinga viešai manęs atsiprašyti?“

Nuotraukoje – Generalinio komisaro Renato Požėlos atsiprašymas

- Reklama -

3 KOMENTARAI

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!