- Reklama -

Jolanta Blažytė

Gera žinia:
Amerika pažadėjo Ukrainai perduoti raketinės gynybos sistemas Patriot. T.y. tokias pačias sistemas, kurias Vokietija perdavė Lenkijai, o Lenkija norėjo perduoti Ukrainai, bet neperdavė, nes Vokietija to daryti neleido…

Žodžiu, nepraėjus nė metams nuo karo pradžios ir jau po to, kai kone visa Ukrainos infrastruktūra nušluota nuo žemės, Ukraina gaus gynybines sistemas. Aišku, geriau vėliau, negu niekada.

Blogesnė žinia:
Buvęs JAV armijos generolas M. Hertling teigia, kad Ukraina Patriot sistemų negalės naudoti dar keletą mėnesių, nes dar reikia ukrainiečius išmokyti jomis naudotis.

Dar blogesnė žinia:
Leidinio Bloomberg apžvalgininkas teigia, kad „ jeigu Rusija sugebės ištęsti konfliktą visos žiemos laikotarpyje, padarydama situaciją nepakeliamą išsekintai Ukrainai, energetinės krizės nukamuotai Europai ir besiblaškančiam Vašingtonui, tai gali atsitikti taip, kad Kijevas ir Vakarai palūš“.

(Kažin, ar dar spės Ukraina pasinaudoti tomis Patriot sistemomis?)

Visai bloga žinia:
NATO generalinis sekretorius Stoltenberg paatviravo, kad yra rizika, jog konfliktas gali tapti nevaldomas ir išplisti į NATO šalių teritorijas.

(P.S. Įdomu, su kokiomis lazdomis kariausime – mat kol kas girdžiu tik aimanas, kad NATO šalių ginkluotės atsargos senka, o Vokietija turi sviedinių ir šovinių tik tiek, kad jų užtektų vos dviem dienoms karo).

Na, bet Lietuvos karo strategai sako, kad viskas bus gerai, mes laimėsim, todėl einu ramiai sau kasti sniego.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!