- Reklama -

Algimantas Rusteika

Klausiat, kodėl reikėjo tų buvusiųjų gėjų iš Maltos? Kodėl oponentai taip puola, kodėl čia jiems tokia skausminga vieta? Todėl, kad būsimai totaliai visuomenės nuomonės kontrolei ir diktatūrai tai daug svarbiau net už „galimybių pasą“.

„Galimybių pasu“ laikinai, „pandemijos“, nors tai tebuvo „tik paprastas gripas“, metu buvo segreguojama ir diskriminuojama apie 30 % visuomenės, kuri nepasiskiepijo – apribojant patekimą į viešas vietas, galimybę dirbti ir išlaikyti šeimas, studijuoti.

ES stumiama direktyva bus diskriminuojama daugiau kaip 80% visuomenės, nepritariančios Stambulo konvencija brukamoms „vertybėms“. Ir ne laikinai, o visam laikui. Ir ne šiaip bus apribojamos kokios nors paslaugos – kritikai ir nesutinkantieji bus baudžiami realiu laisvės atėmimu.

Australijoje, JAV, Kanadoje ir kitose „moderniose“ valstybėse jau ne pirmi metai teisiškai persekiojami tėvai, nesutinkantys su visuotinės propagandos paveiktų nepilnamečių vaikų noru „pasikeisti lytį“. Iš tėvų atimamos globos teisės ir vaikai, tėvai net įkalinami. Lytinės tapatybės pakeitimas čia yra šventa teisė, kuri galioja tik į vieną pusę.

Tačiau priešingai, lytinės tapatybės pakeitimas savo noru į kitą pusę, t.y. atgal, negalioja ir jokių asmens teisių čia nebėra. Asmenys, patys pageidaujantys gauti psichologinę pagalbą atsikratant nepageidaujamos priklausomybės, ne tik yra persekiojami ir viešai niekinami. Dar daugiau, pati tokia pagalba ir net viešas kalbėjimas apie ją yra laikomi kriminaliniu nusikaltimu ir griežtai baudžiami.

Kai tik rugsėjo pradžioje viešai užsiminėme apie tarptautinius kontaktus su konversine terapija, t.y. psichologine pagalba asmenims, norintiems sugrįžti prie tradicinės orientacijos, užsiimančiomis organizacijomis, Seime nedelsiant buvo sureaguota.

Informacijos ir komunikacijos departamento tyrimų skyrius atliko tyrimą ir rugsėjo 16 d. paskelbė analitinę apžvalgą.

Tam tikra prasme šiam tyrimui, kuriam patys ir buvome priežastimi, esame dėkingi, nes iš jo sužinojome apie žmonių persekiojimą ir tėvų teisių pažeidimus daugiau, negu mums buvo apie tai jau buvo žinoma. Pasigėrėkite.

Australija: sveikatos priežiūros paslaugų teikėjui – laisvės atėmimo bausmė nuo 12 iki 18 mėnesių.

Brazilija: baudžiamojo kodekso pakeitimo projekte numatoma, kad asmenims, kurie praktikuoja ir teikia konversijos terapijos paslaugas – nuo 6 mėnesių iki 2 metų.

Kanada: net už pasiūlymą atlikti konversijos terapiją – iki 5 metų laisvės atėmimo bausmė, o vien už informaciją apie tokią psichologo pagalbą – iki 2 metų kalėti.

Ir štai, pagaliau, Malta. Šios šalies parlamentas dar 2016 m. gruodžio mėn. patvirtino Seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės ir lyties raiškos įstatymą. „Suvaržyti asmenų lytinę tapatybę ar seksualinę orientaciją“, t.y. net tėvams pasisakyti prieš tokias vaikų užgaidas – bauda nuo 1 000 iki 5 000 eurų arba laisvės atėmimo bausmė iki vienerių metų.

O sveikatos paslaugas teikiantis specialistas dėl konversijos terapijos metodų taikymo arba net šios terapijos reklama baudžiami administracine bauda nuo 2 000 iki 10 000 eurų bei LAISVĖS ATĖMIMO BAUSME IKI GYVOS GALVOS (Seksualinės orientacijos, lytinės tapatybės ir lyties raiškos įstatymo 3–4 straipsniai).

Tai dabar ir supraskit, kas iš tikrųjų pas mus ateina ir kas nuo mūsų yra slepiama. Kodėl mitingo scenoje buvo tie atsisakę priklausomybės vyrai iš Maltos, kiek jiems tai kainavo, kuo rizikavo jų gydytojai ir ką norėjome tuo pasakyti. Ir ko verti tie aiškinimai, kad tai mums nesvarbu ar veidmainių melas, kad siekiame prievarta juos „atversti“.

Nei mes, nei jie to niekada nesakėme ir apie jokią „prievartą“ nebuvo ir nėra kalbos. Jie tą savo gyvenimo sprendimą padarė savo noru ir ryžtu, parodė sau ir mums, kad tai įmanoma. Ir atvyko pas mus įspėti, kas gal būt mūsų ir mūsų vaikų laukia, jei ir toliau tupėsim krūmuose ir manysim, kad tai praeis pro šalį. To norim?

- Reklama -

1 KOMENTARAS

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!