- Reklama -

Jolanta Blažytė

Ukrainos Prezidentas V. Zelenskis pareikalavo iš JAV „parodyti lyderystę“ ir tuo pačiu pateikė dar 55 milijardų dolerių sąskaitą – papildomai prie tų 90 milijardų, kuriuos jau gavo.

Taigi tas lyderystės parodymas reiškia ne ką kitą, o „dar vienos porcijos „babkių“ išskyrimą“, – teigia JAV internetinio žurnalo „American Thinker“ žurnalistė. Ir tuo pačiu drąsiai užduoda klausimus, kuriuos jau vis drąsiau uždavinėja tiek JAV, tiek Ukrainos žmonės:

Kodėl iki šiol nėra auditorių, kurie kontroliuotų, kur tie pinigai nueina?“

Kodėl V. Zelenskis nesiruošia mažinti išpūsto Ukrainos valdininkų aparato ir jų atlyginimų“.

Štai, pavyzdžiui, Ukrainos valstybinio taupomojo banko „Oščiadbank“ vadovų atlyginimai rugsėjo mėnesį buvo tokie:

Valdybos pirmininkas – 28 000 eurų/ mėn

Valdybos pirmininko pavaduotojas – 38 000 eurų/ mėn.

Ir tai normalu??? Tada, kai Lietuvos bobutės iš savo pensijos krapšto po kelis eurus tam, kad padėti Ukrainai?

Ukrainos žmonėms, kurių dauguma šiuo metu gyvena humanitarinės katastrofos sąlygomis, tokie skaičiai kelia pasipiktinimą. Ir kad jiems būtų ramiau, Ukrainos vyriausybė nusprendė kai kurių valdininkų darbo sutarčių nebeviešinti. Pavyzdžiui, didžiausios Ukrainos valstybinės įmonės „Naftogaz“ naujojo vadovo O. Černyševo darbo sutartis įslaptinta.

Gera žinia yra ta, kad ES, skirdama Ukrainai paramą, jau pradėjo reikalauti atsiskaitymo už tam tikrus rodiklius, ypač susijusius su korupcija. Vienas Ukrainos blogeris čia pat pasipiktino: „kaip jie drįsta kištis į mūsų suverenios valstybės reikalus?“. Nepatingėjau priminti, kad „jei ruošiatės būti ES nariais, tai teks dar ir ne taip atsiskaitinėti. Tokia, žinokite, čia pas mus tvarka“.

Tačiau iš Amerikos pinigai į Ukrainą liejasi laisvai. Todėl „American Thinker“ žurnalistė užduoda labai logišką klausimą: kažin kokį kompromatą apie J. Bideną turi V. Zeleskis? Juk gerai prisimenam istoriją apie J. Bideno sūnaus Hunter kompiuterį, kuriame buvo rasta medžiaga, patvirtinanti jo ryšius su Ukrainos oligarchais…

P.S. Dėl visko, apie ką čia parašiau, yra kaltas V. Putinas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!