Prezidentas priėmė Egidijaus Šileikio teisėjo priesaiką

0
551
Nuotr. iš www.lrp.lt
- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Teisėjų tarybos patarimą ketvirtadienį pasirašė dekretą dėl prof. dr. Egidijaus Šileikio skyrimo teisėju ir priėmė jo priesaiką.

Savo sveikinimo žodyje šalies vadovas pažymėjo, kad džiaugiasi, jog teisėjas papildys būtent Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo gretas. Pasak Prezidento, teisėjo didelė mokslinė, pedagoginė bei teisės taikymo praktinė patirtis, sukauptos žinios ir kritinis mąstymas suteiks didelę pridėtinę vertę teismo veiklai.

Prezidentas palinkėjo teisėjui išminties, kantrybės ir didžiausios sėkmės darbuose bei dar didesnių karjeros aukštumų ateityje.

Prezidento dekretu prof. dr. Egidijus Šileikis paskirtas Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėju.

E. Šileikis 1994 m. Frankfurto prie Maino universitete (Vokietija) įgijo teisės mokslų daktaro laipsnį. 1994–1997 m. dirbo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto asistentu, vyr. asistentu, tapo fakulteto prodekanu. Nuo 1996 m. E. Šileikis taip pat dirbo Seimo kanceliarijos Teisės skyriaus patarėju, nuo 1998 m. – Vyriausybės kanceliarijos patarėju viešojo administravimo klausimais. 2002–2005 m. E. Šileikis buvo Vilniaus universiteto Teisės fakulteto docentas, nuo 2005 m. – profesorius. 2008–2017 m. jis ėjo Konstitucinio Teismo teisėjo pareigas.

Profesorius E. Šileikis yra daugelio knygų ir straipsnių konstitucinės, viešosios, administracinės teisės bei kitais klausimais autorius. Taip pat leidinių „Teisė. Mokslo darbai“ ir „Konstitucinė jurisprudencija“ redakcinių kolegijų narys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!