- Reklama -

Jolanta Blažytė

„Nelįsk su savo Talmudu į svetimą vienuolyną“, – toks buvo bene geriausias vieno mokytojo man duotas patarimas. Pasinaudojus šiuo patarimu, kaip mat galvoje atsirado visiška taika ir ramybė – mat lioviausi su savo vertybėmis brautis į svetimas vertybines sistemas.

Tačiau stebėti brovimosi procesus tenka dažnai.

Štai, pavyzdžiui, šiuo metu Katare vykstančiame Pasaulio futbolo čempionate Vakarų šalių sirgaliai ir dalyviai niekaip negali suvokti, kad čempionatas sėkmingai gali vykti ir tada, jei jie tribūnose negers alaus ir nedėvės „vaivorykštinių“ raiščių.

„Kur žmonių teisės, kur žmonių laisvės !!!“, – vienas per kitą šaukia vakarietiškų vertybių puoselėtojai, į musulmonišką šalį atsivežę ne tik savo kūnus, bet ir penkis lagaminus „vertybinių talmudų“.

Arba dar gražiau: Rusijos dūma priėmė įstatymą, kad šalyje draudžiama „vaivorykštinė“ propaganda. Na, priėmė ir priėmė ir, atrodytų, tegu sau turi. Juolab jau žinome, kad „kuo rusams blogiau, tuo geriau“.

Bet gi čia vėl su savo „talmudu“ išlindo JAV valstybės sekretorius A. Blinken ir Twitter paskyroje iš Rusijos pareikalavo (!!!!!) nedelsiant atšaukti šį įstatymą. (Turbūt, įkandin savo šefo J. Bideno, pamiršo, kurios valstybės sekretorius esąs).

Galvoju: kažin kas atsitiktų tokio baisaus, jei Vakarų šalys su savo vertybiniais talmudais vieną kartą nustotų brautis į svetimus vienuolynus, t.y. Rytų šalis? Gal tiesiog pasaulyje būtų mažiau karinių konfliktų ir daugiau taikos?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!