- Reklama -

JAV ambasada liepos 27-30 dienomis rengia JAV a capella grupių „Freedom’s Boombox” ir „Pipeline Vocal Project“ koncertinį turą, skirtą paminėti JAV ir Lietuvos diplomatinių santykių šimtmečiui. Nemokami grupių koncertai papildys Visagino erdvių ir miesto šventės festivalio programą, praplės „Kaunas 2022“ Vasaros scenos geografiją, džiugins žiūrovus Šiaulių kultūros centre ir Klaipėdos Jūros šventės muzikinės programos metu. Koncertuose atlikėjai atskleis savo unikalius vokalinius sugebėjimus, pristatydami originalią, savo kūrybos programą ir taip pat gerai pažįstamus, įvairių muzikinių epochų kūrinius.

„Pipeline Vocal Project“ – Aliaskoje įsikūręs vokalinis trio suteikia naują skambesį gerai žinomiems skirtingų žanrų ir laikmečių kūriniams. Keliaudami per dešimtmečius ir žanrus nuo pat pasirodymo pradžios iki pabaigos klausytojai galės išgirsti ir pamatyti harmoningą trijų profesionalių vokalisčių – pagrindinio vokalo, boso ir vokalinės perkusijos – pasirodymą. Viena iš nedaugelio tokio pobūdžio muzikos grupių JAV savo sceniniu įvaizdžiu ir vokalinėmis aranžuotėmis praplečia įprastų muzikinių žanrų ribas. Nuo plačiai internete paplitusių įrašų iki gyvų pasirodymų, grupė “Pipeline Vocal Project” publiką džiugina jaukiais, bet įspūdingais koncertais.

Grupė „Freedom’s Boombox“ 2016-aisiais susibūrė rengdami nedidelį muzikinį projektą ir jau vienas pirmųjų jų vokalinių video įrašų atnešė jiems sėkmę. Išgarsėję internete, vokalistai 2017 m. išleido pirmąjį albumą ir, sulaukę pritrenkiančio populiarumo, pradėjo intensyviai keliauti. Šešių mėnesių tarptautinio turo metu jie aplankė daugiau kaip pusšimtį šalių keturiuose žemynuose, o praėjus metams išleido antrąjį albumą. Grupė koncertavo drauge su tokiais atlikėjais kaip „Flo Rida“, „Pentatonix“, Ben Folds ir Sara Bareilles bei dirbo garsioje JAV laidoje „The Daily Show“. Šiandien „Freedom’s Boombox” tęsia savo misiją ir skleidžia a cappella muziką įvairiuose pasaulio kampeliuose.

Šiais metais ambasada švenčia 100-ąsias Lietuvos ir JAV diplomatinių ryšių metines ir ruošia įvairiapusę renginių programą bei mini 30-ąjį dvišalių mokslo, profesinių ir kultūros mainų programų jubiliejų. Be kultūros programų, JAV ambasada Lietuvoje kartu su Lietuvos institucijomis bendradarbiauja saugumo srityje per bendrą įsipareigojimą NATO, plečia prekybos ir ekonomikos ryšius, puoselėja bendras vertybes ir žmogiškuosius santykius.

Šventinių koncertų partneriai – Visagino kultūros centras, Kaunas 2022, Šiaulių kultūros centras ir Klaipėdos Jūros šventė. Visi renginiai nemokami.

„Freedom’s Boombox” ir „Pipeline Vocal Project“ kviečia į koncertus Lietuvoje:

Liepos 27 d. 19.30 val. Visagino kultūros centre, „Bangos“ koncertų salės terasoje, adresu Parko g. 16, Visaginas
Liepos 28 d. 19 val. „Kaunas 2022“ Vasaros scenoje, Kauno Rotušės aikštėje, adresu Rotušės a. 15, Kaunas
Liepos 29 d. 18 val. Šiaulių kultūros centre, adresu Aušros al. 31, Šiauliai
Liepos 30 d. 18.30 val. Klaipėdos Jūros šventėje, Kruizinių laivų terminale, adresu Pilies g. 4, Klaipėda

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!