- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiko su Omano užsienio reikalų ministru Badru Albusaidi. Šalies vadovas su ministru aptarė dvišalį Lietuvos ir Omano ekonominį ir politinį bendradarbiavimą, taip pat Europos Sąjungos (ES) energetinių ryšių plėtrą su Omanu.

Susitikime Lietuvos vadovas pabrėžė, kad per pastaruosius 30 metų Lietuvos ir Omano dvišalis bendradarbiavimas išsiplėtė, ir išreiškė lūkestį, kad jis ir toliau stiprės ir plėsis į įvairius sektorius. Prezidentas kvietė Omano užsienio reikalų ministrą įsteigti ambasadą Vilniuje, kuri pasitarnautų skatinant dvišalius ryšius.

Šalies vadovo teigimu, Lietuvą ypač domina ekonominio bendradarbiavimo su Omanu plėtra. Pasak Prezidento, didžiausią potencialą turi IT, gyvybės mokslų, saulės energijos, suskystintų dujų  ir finansinių technologijų sektorių bendradarbiavimas.

Prezidentas teigė, kad dabartinė geopolitinė padėtis padiktavo būtinybę Europai spartinti  priklausomybės nuo Rusijos energijos išteklių mažinimą. Šalies vadovas pabrėžė, kad Europa yra suinteresuota didinti energijos importą iš Persijos įlankos valstybių ir aktyviai ieško galimybių plėsti energetinį bendradarbiavimą su šiuo regionu.

Už dvišalių Lietuvos ir Omano ryšių plėtrą Badrui Albusaidi suteiktas Lietuvos valstybės apdovanojimas – ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Komandoro kryžius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!