- Reklama -

Žaliakalnio sporto ir laisvalaikio komplekse vienus darbus veja kiti. Kol skaičiuojamos paskutinės savaitės iki oficialaus Dariaus ir Girėno stadiono bei Sporto halės atgimimo, šalia dirbanti sunkioji technika jau kloja pamatus naujutėlaičio uždaro Lengvojo atletikos maniežo statyboms. Čia prasideda didelio kruopštumo reikalaujantys polių gręžimo ir požeminių komunikacijų darbai.

Svarbu preciziškas pasiruošimas

„Lengvosios atletikos maniežas – paskutinė sporto komplekso dėlionės dalis Žaliakalnyje. Pastatytas Dariaus ir Girėno stadionas bus tikrai kokybiška vieta aukšto rango varžyboms, bet lengvaatlečiams reikia užtikrinti ir geras sąlygas treniruotėms bei apšilimui prieš prestižinius startus pirmenybėse. Stengiamės, kad greitu metu viskas būtų sukomplektuota iki galo“, – sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Maniežo statyba prasidėjo nuo senosios apšilimo aikštelės dangos išardymo. Pasak Kauno savivaldybės Statybos valdymo skyriaus vedėjo Vigimanto Abramavičiaus, pamatų įrengimas tokioje jautrioje vietoje reikalauja ypatingai kruopštaus darbo.

„Įrengiant polius turi būti atsižvelgta į statybos sklypo geologinę sandarą bei ribotas žemės darbų galimybes. Dėl greta esančių pastatų, gatvių ir požeminių tinklų poliai turi būti gręžiami preciziškai tiksliai. Dėl to labai svarbus geras pasiruošimas šiems darbams“, – sakė V. Abramavičius.

Moderniausias maniežas šalyje

Naujasis lengvosios atletikos maniežas turės visą reikiamą infrastruktūrą sportininkams ir pilnavertes sąlygas treniruotėms bei uždarų patalpų varžyboms. Suprojektuoti šeši 200 metrų ilgio ir aštuoni 60 m bėgimo takai, šuolių, rutulio stūmimo bei tolimųjų metimų (ieties ir disko) treniruočių sektoriai.

Sportininkai fizinę formą gerins treniruoklių ir gimnastikos salėse, o jėgas atgaus čia pat suplanuotuose masažo kabinetuose.

Būsimas moderniausias maniežas Lietuvoje turės visus lengvosios atletikos sporto rungčių sektorius, reikalingus treniruotis tiek vasarą, tiek ir žiemą. Čia taip pat numatytos administracinės patalpos, pasitarimų erdvės, trenerių ir sportininkų persirengimo kambariai.

Viduje sporto varžybas galės stebėti iki 500 žiūrovų. Statinys turės ir 150 vietų požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

Baigiama Sporto komplekso dėlionė

Sulig maniežo statybų pabaiga Kaunas pretenduos organizuoti tarptautinius lengvosios atletikos čempionatus. Tam reikia turėti ne tik standartus atitinkantį stadioną, bet ir patalpas treniruotėms.

Atletams skirtas uždaras statinys užbaigs Ąžuolyno daugiafunkcio sporto ir laisvalaikio komplekso projektą. Dar šią vasarą planuojama finišuoti su Dariaus ir Girėno stadiono bei Kauno sporto halės atnaujinimo darbais.

Į visus šiuos objektus jau greitai ves iš pagrindų tvarkoma Sporto gatvė ir joje įrengta nusipelniusioms sporto asmenybėms įamžinti skirta Šlovės alėja.

Aikštę nušvies grindinyje sumontuotos LED šviesų juostos, o specialiai šiai erdvei gamintos unikalių formų plytelės vizualiai sukurs ąžuolo lapo struktūrą atkartojantį vaizdą. Šie motyvai simbolizuos ryšį su greta baigiamu atnaujinti Ąžuolyno parku.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!