- Reklama -
Prie grybų - Ignalinos seniūnas Valentinas Rumbutis.
Prie grybų – Ignalinos seniūnas Valentinas Rumbutis.

Visi tikri ignaliniečiai puikiausiai žino, ką reiškia pasakymas „prie grybų…“. Šalia kelio „Vilnius-Švenčionys-Zarasai“, ties posūkiu į Vidiškes, jau kelis dešimtmečius stovintys grybai daugeliui yra mielas akcentas, su kuriuo susiję daug prisiminimų. Dabar iš buvusių grybų liko tik vienas ir tas jau labai pavargęs. Na o pravažiuojančių žvilgsnius traukia nauji grybai – rudakepuriai, baltakamieniai baravykai. Stovi kaip tikri. Vienas didelis ir penki maži, rateliu jį apsupę.
Kaip sakė Ignalinos miesto seniūnas Valentinas Rumbutis, tai graži dovana gimtadienį švenčiančiai Ignalinai. Prasminga, kad visus darbus atliko ignaliniečiai. Medieną grybams dovanojo ir formas ištekino Ignalinos įmonė UAB „Movita“ (direktorius Vitalijus Muchliadas). Grybukus gruntavo, dažė, specialiu laku dengė ir pastatymo vietas betonavo seniūnijos darbininkai. Jie padarė ir didžiojo grybo galvą. Taigi viskas atlikta iš širdies ir su dideliu entuziazmu.

Grybai
Tiesa, grybai, atsižvelgus į kelininkų nurodymus, stovi ne istorinėje vietoje, o šiek tiek toliau, kitoje kelio pusėje, pievelėje šalia dviračių tako. Vieta grybams parinkta konsultuojantis su rajono savivaldybės vyriausiuoju architektu Juozu Panavu. Ji labai gerai matoma iš visų pusių. Netoliese yra įrengta atokvėpio  vieta, čia žmonės dažnai sustoja pailsėti, pavalgyti. Dabar dar galės ir gražiu reginiu pasidžiaugti, apžiūrėti grybus, prie jų nusifotografuoti. Reikia tikėtis, kad laikui bėgant visi pripras ir prie naujų grybų, ir prie naujos vietos. Galbūt gims ir koks naujas posakis. O visi pravažiuojantys pagalvos, kad Ignalina – tai ne tik ežerų, žvejų, bet ir grybautojų kraštas.
Seniūnas Valentinas Rumbutis  džiaugiasi ir kitais darbais Ignalinai. Miestas šventę pasitiks dar gražesnis ir dar labiau žydintis. Prie pagrindinių įvažiavimų į miestą bus gėlėmis išsodinti žodžiai „Aš myliu Ignaliną“. Stengiamasi sutvarkyti įvaizdį gadinančias vietas. Štai Atgimimo gatvėje, šalia atnaujinto 18-ojo namo,  nugriauta sena aptriušusi malkinė ir jau baigiama pastatyti nauja. Seniūnija padeda ir aktyviai veikiančiai Budrių bendruomenei. Bendruomenės narių įrengtoje maudymosi vietoje bus pastatyta persirengimo kabina, atvežtas akmuo aukurui įrengti.

Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!