- Reklama -
„Taip Atsitiko“ dainos viršelis
„Taip Atsitiko“ dainos viršelis

Gediminas Radvila 

Galima sakyti, kad Jovani yra žymiausias Lietuvos didžėjus. Jis sudaro pusę Radistų ir per pastaruosius kelis metus išleido nesustabdomą seriją hitų. Viskas, prie ko jis prisilietė, pavirto auksu. Neseniai jis išleido naują dainą „Taip Atsitiko“ ir iškilo klausimas – ar ši daina garantuotas hitas ir ar pavyko Jovani pratęsti savo auksinį statusą? Manau, priklauso nuo to, kaip žiūri į tai. Jeigu hitą laikai kaip nepasakomai nuobodžią muzikėlę, kuri groja lėtuose liftuose, kuri pasiekia Nr. 99 topuose ir yra pamirštama po penkių minučių, tai taip – Jovani pavyko išlaikyti savo puikų statusą.
Kaip matot, „Taip Atsitiko“ man nelabai patiko. Kaip taip atsitiko? Paprasčiausiai, aš iš nuobodulio užmigau pirmus du kartus bandydamas perklausyti šios dainos. Joje nieko nėra įdomaus. Žodžiai paprasti, monotoniški ir išdainuoti pačiu neorginaliausiu įmanomu būdu, muzika neypatinga bei girdėta milijonus kartu, o su priedainiu net neprasidėsiu. Kai jis prasidėjo, kilo jausmas, lyg Jovani moka vieną triuką ir jį pastoviai kartoja, vis pakeisdamas mažiausią elementą. Vienintelis dalykas, kuris šiek tiek patiko, tai dainos vokalai, atlikti Jessica Shy.
Po šitos dainos klausymo, kuris buvo protinis kankinimas, aš toliau sugebėjau mąstyti. Ir aš išmąsčiau vieną dalyką: ar Jovani yra kažką įdomaus padaręs per visą savo karjerą?
Kiek prisiminiau, visi jo hitai panašiai skamba ir laikosi tos pačios formulės. Tai aš perklausiau didžiosios dalies jo muzikos, kad pasitikrinčiau. Keista, kaip viena daina privertė mane suabejoti visa jo karjera. Atradau, kad anksčiau Jovani iš tikrųjų buvo išleidęs daug gerų dainų. Nors jau praėjo metai, aš įsitikinęs, kad jo daina su Jazzu „I Should Have Known“ vis dar yra viena iš geriausių lietuviškų pop dainų. Jo daina „Adopted Child Of Love“, sukurta su Beissoul & Einius, yra neišsiskirianti, bet gerai atlikta, o jo karjera Radistuose atnešė kelis įsimintinus hitus. Tačiau atradau ir mažą krūvą neįdomaus šlamšto. Taigi, Jovani turi kelis aukštus taškus, bet mes jį labai pervertinome.
Galiausiai, „Taip Atsitiko“ tiesiog neįdomi daina iš vieno iš žymiausių Lietuvos prodiuserių. Aš tikėjausi, kad pasiekęs tokį tašką, Jovani pradės ekspermentuoti, rizikuoti ir kurti įdomesnę muziką. Klydau. Jis vis dar laikosi tos pačios formulės ir aš jam už tai duodu 2 iš 5.

Pagal “Karštas komentaras” Nr.11 (2020 05 22 – 06 05)

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!