- Reklama -
„Baby Blue“ dainos viršelis
„Baby Blue“ dainos viršelis

Gediminas Radvila

Atėjo ypatingas metų laikas. Tai ne Kalėdos ir ne Naujieji metai. Ne – kažkas geriau. Ponas Justinas Jarutis ir vėl išleido naują dainą! Dienos, kai jis išleidžią naują muziką, man yra kaip šventės ir aš nežinau, kodėl. Man tiesiog išauga didelė šypsena ir ausys pasiruošia kankinimui.
Šis kartas buvo kiek kitoks – naują dainą Justinas sukūrė su Monique. Kol kas Jarutis buvo įstrigęs nesibaigiančiame blogų dainų cikle, todėl tikėjausi, kad Monique jį išgelbės. Tad nedelsiant paklausiau jo dainos „Baby Blue.“
Pirmą kartą istorijoje Justinas Jarutis nustebino – gerąja prasme. Ar ši nauja daina įdomi ar ypatinga? Visiškai ne. Tačiau Justino standartai tokie žemi, kad šita daina sugebėjo mane priblokšti. Ji – geriausias dalykas, kurį jis sukūrė per visus metus. O geriausia todėl, kad jo prisilietimų joje yra mažiausia.
Daina yra labai gerai prodiusuota – ji „pastatyta“ ant gitaros ir nesudėtingos muzikos, bei kitų tradicinių popmuzikos garsų. Priedainyje daina įgauna gyvybę, o pastovūs būgnai priverčia judėti. O dainos žodžiai… o Dieve. Jie labai įsimintini, bet tokie neapsakomai kvaili, kad aš praradau daug smegenų ląstelių, bandydamas tai pasakyti.
Dainos tekstas primena situaciją, kai muzikantas sukuria labai gerą dainą su labai įsimintina melodija, bet jam tiesiog neišeina parašyti žodžių, kurie tiktų. Jis visaip bando, bet jam tiesiog neišeina. Tada, galų galiausiai, jis pasiduoda ir paprasčiausiai parašo absoliučią nesąmonę, kuri rimuojasi.
Aš įsivaizduoju, kad tikriausiai taip ir įvyko – dainą prodiusavo plucando, bet rašė Justinas su Monique. Aš noriu duoti patarimą Monique ir plucando – prašau, neleiskit Justinui rašyt dainų. Jūs tikrai girdėjot „Anymore“ ir „She’s My Light“ – jūs galit kurti muziką, o jis gali gerai dainuoti, bet, Dieve mano, jis nemoka rašyti dainų žodžių. Justinui Jaručiui duot tuščią lapą ir rašiklį yra tas pats, kas duoti šuniui šokolado – gerai nesibaigs.
Taigi, „Baby Blue“ yra įsimintina, bei gerai sukurta pop daina su neapsakomai blogu tekstu. Ji daug geresnė negu praeitos Justino Jaručio dainos ir yra labai arti auksinio lygio. Aš „Baby Blue“ įvertinu 2.5 iš 5.

Pagal “Karštas komentaras” Nr.6 (2020 03 13-27)

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!