- Reklama -
Ignalina turi gražią tradiciją - kalėdinį koncertą
Ignalina turi gražią tradiciją – kalėdinį koncertą

Gruodžio 26 d. Ignalinos kultūros ir sporto centre tradiciškai pasveikinti geriausi rajono sportininkai, pasidžiaugta meno mėgėjų kolektyvų surengtu kalėdiniu koncertu. Ši šventė Ignalinoje turi gražias tradicijas ir visuomet yra labai laukiama. Tai pats šilčiausias ir įspūdingiausias metų renginys, į kurį susirenka daugiausia žiūrovų. Organizatorių, o pirmiausia režisierės Jolantos Narbutaitienės, pastangomis kasmet sukuriamas nuostabus muzikos ir spalvų spektaklis. Šįkart – paminėtas Ignalinos kultūros namų 40-metis ir trumpam sugrįžta į 1976-uosius metus. Dėl žiūrovų gausos koncertas buvo kartojamas.
Gausiai susirinkusius žmones pasveikino savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis. Jis dėkojo už gražius darbus, idėjas, linkėjo sėkmingų 2017-ųjų metų ir malonaus šventinio pabuvimo. Meras ir savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Rimanta Vilčinskienė įteikė apdovanojimus geriausiems 2015-ųjų metų sportininkams.

Apdovanojimas geriausiam
Plojimais pasveikinti ir apdovanoti: pirmąją vietą rinkimuose užėmęs Erikas Kapočius – plaukimo sporto meistras, jaunių rinktinės narys, Nordic (šiaurės) šalių čempionas ir prizininkas, daugkartinis Lietuvos plaukimo 200 m. ir 400 m. kompleksu rekordininkas, daugkartinis tarptautinių ir respublikinių plaukimo varžybų nugalėtojas, antroje vietoje Deividas Kliševičius –  Lietuvos jaunimo rinktinės narys,  Lietuvos  čempionas; trečioji Raminta Dindaitė – Baltijos taurės varžybų prizininkė,  Lietuvos jaunių rinktinės narė, Lietuvos  čempionė; ketvirtas Deimantas Kliševičius – Baltijos taurės varžybų prizininkas,  Lietuvos jaunių rinktinės narys, Lietuvos  čempionas ir penktoji Akvilė Zemenauskaitė – Lietuvos jaunių rinktinės narė, Lietuvos čempionatų prizininkė. Už aukštus pasiekimus savivaldybės mero dovanos įteiktos daug pasiekusioms sportininkėms Kiokušin karate Germantei Gečaitei (kiokušin karate) ir badmintojo žaidėjai Sniežanai Poklikajevai.

apdovanojimai
Koncertas pradėtas vaizdeliu: vyras ir žmona, besiruošdami į Kalėdinį koncertą, surandą seną laikraštį, kuriame rašoma apie Ignalinos kultūros namų atidarymo šventę. Moteris taip norėtų pamatyti, kaip tuomet atrodė koncertas, o tą norą išgirdęs Kalėdų senelis jį ima ir išpildo. Nustebusi ir šiek tiek išsigandusi pora atsiduria 1976-ųjų metų koncerte. Scenoje senuosius ir šiuos laikus pristatė ansamblių „Atgaiva“ (vad. Vida Ksenzovienė) bei „Iš širdies“ (vad. Loreta Kuksėnienė) dainininkai, atlikėjas Marius Vilčinskas, sportinių šokių klubai „Mamba“, „Viva“, moterų linijinių šokių grupė (vad. Neringa Kirkilienė), Nijolės Žygienės mokinių šokių kolektyvai „Dingelė“ ir „Lelijėlė“, Elenos Skripkauskienės vadovaujama „Gaja“, liaudiškos muzikos kapela „Ringė“(vad. Frančeska Skačkauskienė) bei Ignalinos teatrų „Salos“ ir „Iki“ aktoriai ir svečiai – grupė „Dar“.
Parengė Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!