- Reklama -
„White Horse“ viršelis
„White Horse“ viršelis

Gediminas Radvila 

Normaliai užvedus mašinos variklį, užtrunka bent kiek laiko iki tol, kol viskas pradeda normaliai veikti. Tu neįdėsi raktelių ir nepradėsi važiuoti visu greičiu po sekundės. Tačiau taip nepasakysiu apie dainą, kurios ką tik paklausiau. „White Horse“ įsispiria greičiau nei gėda pasakius kažką neapsakomai kvailo.
Tiesą sakant, aš nieko negirdėjau apie Oskarą Riaubą. Net nežinau, kas jis toks ar kokia jo mėgstamiausia spalva. Apie jo egzistavimą šioje planetoje sužinojau, kai vienos dainos viršelis patraukė akį. „White Horse“ vien iš nuotraukos atrodė lyg kažkas, ko dažnai Lietuvoje negirdžiu. Suprantu, kad sprendžiau apie knygą pagal viršelį, bet nesigailiu.
Galiu pasakyti, kad potencialas tiesiog tryško iš ausinių. Pirma pasakysiu, kad man labai patiko dainavimas ir aš negalėjau patikėti vokalinėmis melodijomis. Nors tai viena iš pirmųjų šio muzikanto dainų, jau matosi, kad jis puikiai įvaldęs melodijas. Dainos muzika buvo tiesiog nuostabi – pastoviai įdomi ir nei per daug iškepta, nei per žalia. Ji pastatyta ant gitarų ir būgnų, bet tuo pačiu labai paįvairinta kitais instrumentais ir įdomiais garsais. Ji skamba lyg „The Rolling Stones“ „Wild Horses“ būtų sumaišyta su grupės „Neutral Milk Hotel“ „In the Aeroplane Over the Sea“. Ta muzika lyg suvaldomas chaosas sumaišytas su amerikietišku blues roku.
Dar vienas dalykas, kuris man labai patiko: neapsakomai stiprus dainos priedainis. Šiais metais lietuviškoje muzikoje labai trūko galingų priedainių, bet Oskaras Riauba mus išgelbėjo. Visa daina tiesiog nuostabi, tačiau priedainis klausytoją nuneša į kitą pasaulį.
Nors man daina labai patiko, aš joje mačiau ir kelias problemas. Mano nuomone, buvo vietų, kur garso lygiai buvo ne per geriausi. Pavyzdžiui, didžiojoje dalyje dainos dainininko balsas yra paskendęs labai garsioje muzikoje, o priedainyje, ypač kai įsispiria elektrinės gitaros, visi instrumentai nebūna aiškūs.
Atsižvelgus į viską, „White Horse“ yra beveik puiki daina. Joje yra kelios mažos bėdelės, bet be jų ji tiesiog nuostabi.
Drąsiai sakau, kad Oskaras Riauba yra muzikantas, į kurį kreipsiu daug dėmesio: man labai patiko jo gerai atidirbtas rokas. Dainą įvertinu 4.5 iš 5.

Pagal “Karštas komentaras” Nr.10 (2020 05 08 – 22) 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!