- Reklama -
Metų bibliotekininkės vardą suteikė Ignalinos rajono savivaldybės bibliotekos Palūšės kaimo filialo vyr. bibliotekininkei Ritai Ramanauskienei
Metų bibliotekininkės vardą suteikė Ignalinos rajono savivaldybės bibliotekos Palūšės kaimo filialo vyr. bibliotekininkei Ritai Ramanauskienei

Balandžio 23–29 dienomis jau šešioliktą kartą Lietuvoje minima Bibliotekų savaitė. Šiemet ji neeilinė, nes 2016-ieji paskelbti Bibliotekų metais, o visoje Lietuvoje vyksta ypač daug renginių. Nacionalinės bibliotekų savaitės, kaip ir visų Bibliotekų metų, moto – „Stipri biblioteka – stipri visuomenė“. Ignalinos rajono bibliotekininkai puoselėja gražią tradiciją. Nuo 2000-ųjų kas dvejus metus renkamas Metų bibliotekininkas. Aldonos Meškauskienės vadovaujama Ignalinos rajono bibliotekininkų draugija, įvertinusi dvejų metų nuopelnus, garbingą Metų bibliotekininkės vardą suteikė Ignalinos rajono savivaldybės bibliotekos Palūšės kaimo filialo vyr. bibliotekininkei Ritai Ramanauskienei už jos kraštotyrinį ir literatūrinį darbą, glaudų ryšį su vietos bendruomene ir parašytą knygą „Palūšė. Savita mažo kaimelio istorija“.
Viešosios bibliotekos direktorė Loreta Aleknienė Ritai Ramanauskienei įteikė Metų bibliotekininko taurę, džiaugėsi jos pasiekimais, kruopščiu kasdieniu darbu ir meile Palūšei. Nedidelėje, bet labai jaukioje Palūšės kaimo bibliotekoje Rita dirba jau 28-erius metus. Mediniame bibliotekos pastate, kuris primena moderniai atnaujintą dviejų galų trobą, įrengta kraštotyros ekspozicija. Ritos Ramanauskienės asmenybėje, kaip ir bibliotekos name, gražiai dera bibliotekininkystė ir kraštotyra, kurios viena kitą papildo, praturtina ir augina.
Šis apdovanojimas tai ne tik bibliotekininko darbo nuopelnų įvertinimas, bet ir šios profesijos pagerbimas, pačios įstaigos prestižo parodymas. Bibliotekininko darbas mūsų laikmetyje tarsi naujai atsiskleidžia. Matome, kad biblioteka daugelyje kaimų yra bene vienintelė šviesos, kultūros nešėja, sukviečianti žmones į daugelį kultūros renginių,- sveikindamas Metų bibliotekininkę kalbėjo savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Kindurys.
Aktyvia bibliotekininkės veikla džiaugėsi, už gražius renginius ir pagalbą kaimo bendruomenei dėkojo seniūnas Jonas Polito ir Palūšės kaimo bendruomenės pirmininkas Arvydas Gaidelis. Aukštaitijos nacionalio ir Labanoro regioninio parko direkcijos vardu Ritą Ramanauskienę sveikinęs Linas Stanaitis kalbėjo apie didžiulį kraštotyrinį bibliotekininkės darbą, žurnalui „Ladakalnis“ parengtus straipsnius bei prisidėjimą įgyvendinant parko projektus, organizuojant įvairius renginius. „Pirmiausia esi savo krašto mylėtoja, kraštotyrininkė, viską kruopščiai renkanti po kruopelę…“,- sakė L. Stanaitis. Kolegės sėkme džiaugėsi rajono bibliotekininkės, linkėjusios Ritai sveikatos, įkvėpimo naujai knygai. Pastebėta, kad toks įvertinimas – gera motyvacija visoms bibliotekininkėms judėti į priekį, stengtis ir tobulėti.
Metų bibliotekininkė Rita Ramanauskienė dėkojo už jos darbų įvertinimą ir gražius sveikinimus. Ji prisiminė pirmuosius žingsnius bibliotekoje prieš 33-ejus metus, šiltai kalbėjo apie ją tuomet palaikiusią buvusią bibliotekos direktorę Eleonorą Pakalnienę, džiaugėsi gražiu ilgamečiu bendradarbiavimu su Aukštaitijos nacionaliniu parku. Už pagalbą ir finansinę paramą organizuojant renginius dėkojo Ignalinos seniūnijai. Ryžtis rašyti antrąją knygą kol kas Rita sakė dar negalvojanti, tačiau ką gali žinoti…
Renginys baigtas linksma viktorina apie Palūšę, šio krašto liaudies dainas atliko Sigutė Mudinienė ir Linas Stanaitis iš folkloro ansamblio „Čiulbutė. Vėliau visi pakviesti pokalbiui prie arbatos.

Lina Kovalevskienė,

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!