- Reklama -

Jau šį penktadienį geriausi Europos ir pasaulio tenisininkai penktąkart grumsis dėl prestižinės Laverio taurės. Šiemet petys į petį Senojo žemyno komandoje stos „didysis ketvertas“ – Andy Murray‘us, Novakas Djokovičius, Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris, kuriam šis turnyras taps galutine karjeros stotele. Išvysti ne tik paskutinius teniso legendos kirčius, bet ir kiekvieną Laverio taurės dvikovą žiūrovai galės „Eurosport“ kanalu arba „discovery+“ platformoje.

Nuo 2017 m. organizuojama Laverio taurė – oficialus ATP turo turnyras, kuriame šeši geriausi Europos tenisininkai stoja akis į akį prieš šešis geriausius likusio pasaulio žaidėjus. Ji pavadinta teniso legendos australo Rodo Laverio, laimėjusio 11 „Didžiojo kirčio“ serijos titulų, garbei. Tiesa, šio turnyro metu ATP taškai nėra dalijami.

Rugsėjo 23 d. prasidėsiančio turnyro metu per tris dienas bus sužaisti 9 vienetų ir 3 dvejetų mačai. Kiekviena pergalė pirmosios dienos metu yra verta vieno taško, antrosios dienos metu – dviejų taškų, o trečiosios – trijų. Laverio taurę į viršų kels pirmoji rinktinė, pelniusi 13 taškų.

Mes rimtą iššūkį

Iki šiol Europos ekipa triumfavo visuose keturiuose turnyruose, o praėjusiais metais sutriuškino pasaulio rinktinę rezultatu 14-1. Tačiau šiemet pasaulio komanda žada be rimtos kovos nepasiduoti, o apie tai byloja ir jos sudėtis.

Jai atstovaus net keturi pirmojo ATP 20-tuko žaidėjai – amerikietis Tayloras Fritzas (ATP-12), kanadietis Felixas Auger-Aliassime (ATP-13), argentinietis Diego Schwartzmanas (ATP-17) ir prieš dvi savaites Rafaelio Nadalio (ATP-3) ambicijas „US Open“ turnyre pažabojęs Francis Tiafoe (ATP-19).

Taip pat į pasaulio komandos barikadų pusę stos australas Alexas de Minaur (ATP-22) ir amerikietis Jackas Sockas (ATP-128), o ekipos kapitono postą jau penktus metus iš eilės užims dar viena teniso legenda – Johnas McEnroe.

Europos ekipos gretose – teniso legendos ir ateitis

Nepaisant grėsmingos ir jaunatviško entuziazmo pilnos pasaulio rinktinės, panašu, kad visos akys kryps į favoritais laikomą Europos ekipą.

Tai – nenuostabu, nes po ilgos pertraukos ant tos pačios aikštelės dangos žengs „didžiuoju ketvertu“ neretai vadinami, tituluočiausi šios kartos tenisininkai – R. Nadalis, R. Federeris, N. Djokovičius (ATP-7) ir A. Murray‘us (ATP-43).

„Turnyre turėti visą „didįjį ketvertą“ yra tarsi svajonės išsipildymas. Kiekvienas jų turi savo žaidimo stilių ir asmenybę, o čia išvysime juos vienoje komandoje. Mūsų laukia įspūdingas renginys“, – įsitikinęs buvęs profesionalus tenisininkas, „Eurosport“ ekspertas Alexas Corretja.

Kartu sudėjus, ši ketveriukė yra laimėjusi 66 „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrus, o ATP vienetų reitingo viršūnėje išbuvo net 933 savaites.

Patyrusiems vilkams talkins du iš perspektyviausių jaunosios kartos atstovų – graikas Stefanas Tsitsipas (ATP-6) ir iki „Roland Garros“ bei „US Open“ finalų šiemet nužygiavęs norvegas Casperas Ruudas (ATP-2). Kapitono postą užims kita teniso žvaigždė – buvusi pirmoji pasaulio raketė švedas Bjornas Borgas.

Sugrįžta atsisveikinti

Teniso gerbėjai su nekantrumu žvelgia į šių metų Laverio taurę, nes apie karjeros pabaigą prieš savaitę paskelbusiam maestro R. Federeriui šį savaitgalį tai bus paskutinės varžybos oficialiame ATP turnyre.

Net 20 „Didžiojo kirčio“ serijos titulų, 310 savaičių pirmoje ATP reitingo vietoje, iš kurių – 237 savaitės iš eilės, šveicarą leidžia vadinti vienu iš geriausių visų laikų tenisininkų.

Paskutinįkart „Didžiojo kirčio“ turnyre R. Federeris triumfavo 2018 m. ir tapo antru vyriausiu tenisininku, kuriam pavyko tai padaryti.

Pastaruosius metus teniso legenda kovojo su traumomis, o šiemet nesužaidė nė vieno mačo. Tad R. Federerio sugrįžimas į kortus paskutiniam kartui – istorinis įvykis, kurį stebės tūkstančiai žmonių visame pasaulyje.

Tiek šveicaro atsisveikinimą, tiek Europos ir pasaulio rinktinių grumtynes nuo rugsėjo 23 d. bus galima stebėti „Eurosport“ kanalu arba „discovery+“ platformoje, kuri Lietuvoje yra pasiekiama per „Go3“ televiziją.

Apie „Warner Bros. Discovery“:

„Warner Bros. Discovery“ („Nasdaq“: WBD) yra lyderiaujanti pasaulinė žiniasklaidos ir pramogų bendrovė, užsiimanti aukštos kokybės televizijos serialų ir filmų kūrimu bei jų transliavimu televizijoje, interneto platformose ir kine. Bendrovės prekės ženklai, kasdien įkvepiantys, informuojantys ir linksminantys auditoriją, yra pasiekiami daugiau nei 220 šalių ir 50 kalbų. Tarp jų – „Discovery Channel“, „discovery+, „CNN“, „DC“, „Eurosport“, „HBO“, „HBO Max“, „HGTV“, „Food Network“, „Investigation Discovery“, „TLC“, „Magnolia Network“, „TNT“, „TBS“, „truTV“, „Travel Channel“, „MotorTrend“, „Animal Planet“, „Science Channel“, „Warner Bros. Pictures“, „Warner Bros. Television“, „Warner Bros. Games“, „New Line Cinema“, „Cartoon Network“, „Adult Swim“, „Turner Classic Movies“ ir kiti. Norėdami gauti daugiau informacijos, apsilankykite www.wbd.com.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!