„Geolift“ savo pacientus gydo geopolimerinėmis injekcijomis

0
165
„Geolift“ nuotr.
- Reklama -

 

Nusėdęs, pakrypęs, skylantis statinys – gal ir nedažna, bet labai sunki liga, galinti pasibaigti ir avarija ar pastato nugriovimu. Baltijos šalyse ir Lenkijoje lietuviško kapitalo bendrovė „Geolift Baltic“ siūlo konstrukcijų stabilizavimą ir pakėlimą geopolimerinėmis injekcijomis – greita ir elegantiška procedūra.

Jungtinėse Amerikos valstijose stažuočių metu įgytas žinias idėjos autorius Valdas Kordušas su bendraminčiais ištobulino iki atskiro produkto. „Geolift“ turi bendradarbiavimo sutartį su mokslininkais iš VILNIUS TECH, kuriame V.Kordušas yra baigęs statybos inžinerijos mokslus.

Viskas yra gerokai sudėtingiau nei gali pasirodyti

V.Kordušas negali atskleisti taikomos technologijos subtilybių, tačiau teigia, kad „dėl mūsų taikomos technologijos pasiekiame tokių rezultatų, su kuriais kitiems technologiniams sprendimams varžytis būtų sudėtinga“.

Internete įmanoma rasti ne vieną vaizdo įrašą, kaip nusėdusių, deformuotų grindų, pamatų ar ištisų pastatų problema sprendžiama geopolimerinėmis injekcijomis. Per nedideles grindyse ar pamatuose išgręžtas angas į gruntą įpurškiama geopolimerinės medžiagos, kuri akimirksniu plečiasi ir stingsta, taip sutvirtindama gruntą bei stabdydama tolesnes konstrukcijos deformacijas, tuo pačiu jas ir pakeldama.

Tačiau V.Kordušas pabrėžia, kad viskas yra gerokai sudėtingiau nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio: „Šis metodas reikalauja daugybės techninių žinių ir patirties, o klaidos tikimybė skaičiuojama sekundėmis. Mat jei medžiagos bus įšvirkšta ne vietoje ar per daug, pernelyg iškelta konstrukcija gali tiesiog sulūžti. Todėl prieš pradedant geopolimerinių medžiagų įpurškimą, atliekami itin kruopštūs grunto tyrimai ir inžineriniai viso pastato skaičiavimai, vertinama konstrukcijų būklė, nes pasekmės gali būti itin skaudžios ir brangios, o prisiimama atsakomybė visada yra didžiulė“.

Defektai pašalinami netrikdant įprastos veiklos ar gyvenimo

Aplinkai neutralūs geopolimerai į gruntą gali būti įšvirkščiami bet kuriuo paros metu, darbams atlikti nereikia patraukti įrenginių ar prekių ekspozicijų, todėl įmonėms, parduotuvėms, gamybai nereikia stabdyti veiklos, o gyvenamuosiuose namuose žmonės ramiai žiūri televizorių, specialistams keliant grindis.

„Ypač didžiuojamės Estijos baldų fabrike atliktais pastato sutvirtinimo darbais, dėl kurių ne tik gamybos nereikėjo stabdyti, nebuvo stabdomi nė robotai, kurių veikimo tikslumas skaičiuojamas šimtosiomis milimetro dalimis, nereikėjo jų kalibruoti iš naujo“, – pasakoja „Geolift“ inžinierius.

Kiti dideli „pagydyti“ pramonės objektai – „Švyturys-Utenos alus“ logistikos centras Utenoje, „Granplasta“ gamybinės patalpos Kaune, „Jotron“ gamybinės patalpos Kaune, „Gabriel Textiles“ gamybinės patalpos Vilkaviškyje, „Grigeo Klaipėda“ gamybinės patalpos Klaipėdoje, „Boen“ džiovykla gamybiniame komplekse Kietaviškėse.

Geopolimerinių injekcijų taikymas leidžia išvengti veiklos stabdymo, dulkių, valymo darbų, įrangos demontavimo, o darbai atliekami klientui patogiausiu metu, todėl iki minimumo sumažinamos gamybos prastovos. Daugeliu atvejų ypatingai aktualu nestabdyti pramonės įrenginių darbo. To nė viena kita rinkoje esanti technologija neleidžia išvengti. Kai kuriais atvejais to padaryti apskritai neįmanoma, nes įranga yra sumontuota dar statybos metu. „Geolift“ dirbdama gali sukurti iki 1000 tonų į kvadratinį metrą siekiančią kontroliuojamą keliamąją galią, tad bet kokia konstrukcija ar įranga gali būti saugiai atstatyta į pradinę padėtį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!