- Reklama -

Praėjusį savaitgalį, vasario 11-12 dienomis, ant Kauno marių vykusiame pirmajame 2012 metų žiemos burlenčių Europos Taurės etape pirmąsias prizines vietas užėmė latviai. Iš viso varžybose dalyvavo devyniolika sportininkų iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos ir Suomijos.

Slalomo rungtyje niekas neprilygo latviui Janiui Preiss‘ui, kuris antroje vietoje paliko savo tautietį Aleksandrą Leontjevą. Trečiąją vietą iškovojo mūsų šalies atstovas iš Biržų Andrius Šliuburys.

Kurso rungtyje (angl. Course Race) tituluoti latviai vėl pasidalino pirmąsias dvi vietas, tik šioje rungtyje stipresnis buvo Aleksandras Leontjevas iškovojęs pirmąją vietą, antroji atiteko Janiui Preiss‘ui ir trečioji Lietuvos atstovui, kauniečiui Arvydui Moliušiui.

Ant užšalusių Kauno marių burlenčių sporto entuziastai varžėsi buriuodami ledrogėmis. Tarptautinėse varžybose, kurias organizuoja VšĮ „Ekstremalus sportas“, rungėsi geriausieji Lietuvos, Latvijos ir Suomijos žiemos buriavimo (angl. Winter Windsurfing) meistrai.

Džiugu, kad į mūsų šalyje vykstančias varžybas atvyko aukštą reitingą pasaulyje turintys burlentininkai tokie, kaip Janis Preiss‘as ir Aleksandras Leontjevas“ sakė teisėjas Robertas Gradauskas. Pasaulinėje burlenčių formulės klasėje šie sportininkai užima aukštas reitingo vietas.

Šį kartą varžybos dėl silpno vėjo pareikalavo itin didelės dalyvių fizinės ištvermės, o kurso rungtyje vienas iš lemiamų veiksnių buvo greitas startas. „Sportininkai savo įgūdžius paprastai lavina vandenyje, o ne ant ledo. Todėl vėjo kinkymas čiuožiant ledrogėmis nėra įprastas uždavinys ir sėkmę lemia sportininko techniniai sugebėjimai“, – įsitikinęs A. Leontjevas.

Šis renginys buvo įdomus ne tik dalyviams, bet ir žiūrovams turėjome galimybę iš labai arti stebėti, kaip dalyviai kovoja dėl kiekvieno centimetro slalomo trasoje, bando skirtingus taktinius manevrus kurso distancijoje bei atlieka sudėtingus laisvojo čiuožimo triukus, – sakė R. Gradauskas.

Kiti 2012 m. Europos žiemos buriavimo Taurės etapai vyks Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje. Kiekvieno etapo rezultatai bus sumuojami ir žiemos pabaigoje bus žinomi geriausieji šios žiemos Europos buriuotojai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!