- Reklama -

Raimundas Alekna. KK nuotr.

Buvęs Vilniaus meras Raimundas Alekna stebisi dabartinio miesto vadovo Artūro Zuoko ir valdančiajai koalicijai priklausančių tarybos narių sprendimu dėl savivaldybę smaugiančių skolų į teismą paduoti Vyriausybę, kuri iš esmės nėra už tai atsakinga. R. Alekna įsitikinęs, kad rūpesčiai dėl skolų savivaldybę užgriuvo Vilniaus merui nesugebant teisingai paskirstyti lėšų ir efektyvinti išlaidas.

„Vilniaus valdžios argumentai, kaltinant Vyriausybę dėl pačių nesuvaldomai augančios savivaldybės skolos, visiškai nesuprantami – tai daugiau ne teisinis, o politinis veiksmas. Valstybės dotacijos šiais metais sumažintos visoms savivaldybėms vienodai – keturiais procentais, o keturiasdešimt procentų, gaunamų nuo gyventojų pajamų mokesčio, dėl ko A. Zuokas daugiausiai ir piktinasi, nesikeitė nuo 1997 metų, kai buvo priimtas šią nuostatą įtvirtinantis įstatymas“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Raimundas Alekna.

R. Alekna pastebi, kad jei A. Zuokas būtų nuoširdžiai siekęs palengvinti Vilniaus savivaldybės gyvenimą, tą galėjo padaryti būdamas Seimo nariu.

„2008 m. tvirtinant Valstybės ir savivaldybių biudžetą, tuo metu Seimo nariu buvęs A. Zuokas nekėlė klausimo dėl per menko procento nuo GPM, tenkančio savivaldybei, neteikė jokių siūlymų ir net balsavime nerado laiko sudalyvauti. Ar tai reiškia, kad tuo metu merui Vilnius nerūpėjo, o gal tiesiog nebuvo intereso juo rūpintis? “ – retoriškai klausia politikas.

Pasak R. Aleknos, didelės bėdos dėl tenkančio mažesnio nei kitiems miestams procento nuo GPM kažkodėl nebuvo ankstesniems miesto vadovams.

„Visiems buvo aišku, kad sunkmečiu reikia susispausti ir gyventi su tuo, ką turi. Svarbu buvo racionaliai paskirstyti lėšas ir sumažinti išlaidas. A. Zuoko prioritetai aiškūs – artėja Seimo rinkimai, suprantama, kad su mažesniu biudžetu plačių užmojų neaprėpsi ir žmonių nenustebinsi. Kažkodėl šis klausimas merui parūpo tik prieš rinkimus“, – teigia R. Alekna.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!