- Reklama -
Jau ne vienus metus Lietuvos vardą už Atlanto garsinanti ištvermės jojimo raitelė Alisija Zabavska. Asmeninio arcyivo. Nuotr.
Jau ne vienus metus Lietuvos vardą už Atlanto garsinanti ištvermės jojimo raitelė Alisija Zabavska. Asmeninio arcyivo. Nuotr.

Jau ne vienus metus Lietuvos vardą už Atlanto garsinanti ištvermės jojimo raitelė Alisija Zabavska sezoną pradėjo pergale. Ehrhardt mieste (Pietų Karolina, JAV) įvyko tarptautinės ištvermės jojimo varžybos (CEI1* 80 km), kuriose nepralenkiama buvo Lietuvos atstovė.

80 km distanciją A. Zabavska įveikė per 4 val. 23 min. 1 sek., o vidutinis dueto greitis siekė 18,3 km/h. Antroje vietoje liko amerikietis, visą maršrutą įveikęs per 4 val. 46 min. 10 sek. ir išvystęs gerokai mažesnį 16,8 km/h vidutinį greitį. Savo rezultatu raitelė pranoko ir kitus stiprius varžovus iš Airijos bei D. Britanijos.

Pergalingomis tapusiose varžybose A. Zabavska pirmą kartą startavo su žirgu MSA Silver Gazal. Abipusio raitelio ir žirgo supratimo išbandymą sėkmingai išlaikęs duetas toliau intensyviai treniruosis ir ruošis kitam svarbiam startui – Pasaulio žirgų sporto žaidynėms (World Equestrian Games), kurios 2018 m. vyks JAV.

„Ši pergalė tapo įrodymu, kad MSA Silver Gazal jau yra pajėgus varžytis pasaulinio lygio čempionatuose. Esame dar vienu žingsniu arčiau Pasaulio žirgų sporto žaidynių ir jų kvalifikacijos atitikimo. Išties buvau maloniai nustebinta, jog įveikęs visą distanciją žirgas vis dar buvo kupinas energijos”, – po varžybų sakė A. Zabavska.

Viena pajėgiausių mūsų šalies ištvermės jojimo raitelių šiuo metu pati augina bei treniruoja net septynis žirgus. Jos karjeroje tai bus jau trečios iš eilės Pasaulio žirgų sporto žaidynės. Pirmą kartą A. Zabavska jose startavo 2010 m., JAV.

Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidentas Gediminas Gutkauskas taip pat neslėpė pasididžiavimo, kad jau daugiau nei 12 metų JAV gyvenanti sportininkė ir toliau garsina Lietuvos vardą savo pasiekimais, atsidavimu žirginiam sportui ir linkėjo sėkmės ateities startuose.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!