Po Velykų – grikių iššūkis, skirtas Ksaveros Vaištarienės atminimui

0
424
Sveikuoliai su Ksavera Vaištariene (viduryje)
- Reklama -

Laimingiausia pasaulyje moteris

Prieš trejus metus, 2020-ųjų balandžio 3-iąją, netekome Lietuvos sveikuolių sąjungos garbės narės, chemijos mokslų daktarės, vegetarų draugijos pirmininkės Ksaveros Vaištarienės.

Būdama 50-ies, Ksavera įveikė nepagydomomis vadinamas ligas – Bechterevo ligą ir reumatoidinį artritą. Iki pat mirties, kurią moteris pasitiko būdama 88-erių, LSS sąjungos garbės narė nesirgo ir nevartojo jokių vaistų. Daugybę metų Ksavera keliavo po Lietuvą, skaitydama paskaitas, konsultuodama, vesdama stovyklas ir mokydama žmones – ji įvairiais būdais dalinosi savo žiniomis, siekdama, kad jas išgirstų kuo daugiau žmonių. Ksavera itin daug kalbėjo apie pasninko, badavimų ir vegetarizmo (pati 40 metų maitinosi vegetariškai) naudą mūsų sveikatai.

Jos ryžtą, užsispyrimą ir vidinę jėgą mena visi ją pažinoję, o Ksavera mokėjo bei stengėsi savo stiprybes perduoti, jomis įkvėpti ir kitus, nes, jos teigimu, tam, kad galėtume keisti savo įpročius, valia yra būtina.

Ši ypatinga moteris, mokslų daktarė dosniai ir nuoširdžiai dalindavo patarimus visiems, kurie į ją kreipdavosi, patardavo, kokius sveikatinimo, organizmo valymo ar mitybos būdus taikyti konkrečiu atveju bei nepalikdavo žmogaus nežinioje, ir toliau atsakydama į jo klausimus, nukreipdama jam tinkamiausiu keliu.

Ksavera ne tik vesdavo už rankos gijimo link, bet ir nuramindavo įbaugintą sergančio žmogaus protą, padėdama patikėti savimi bei savo sveikimu. Laimingiausia pasaulyje save vadinusi moteris rūpinosi ne tik kūno, bet ir sielos gerove. Ji sakydavo: „Jei norime būti sveiki, bent 70% mūsų minčių turėtų būti apie Dievą“. Pasak jos, mūsų sveikata priklauso būtent nuo atsidavimo Dievui.

Grikių iššūkis – Ksaveros Vaištarienės atminimui

Pavasariui pamažu įsigalint, kūnams vis labiau bundant po žiemos miego, netrukus po Velykų, balandžio 17-ą dieną kviečiame dalyvauti grikių iššūkyje, skirtame Ksaveros Vaištarienės atminimui pagerbti. Jai dar esant gyvai, 2018-aisiais prie grikių iššūkio Facebook grupėje ,,30 dienų iššūkis“ prisijungė net 17 000 žmonių!

Nors kai kurie, pirmą kartą išgirdę apie grikių iššūkį, šią sveikatinimosi praktiką vertina skeptiškai, visgi, pasiryžę įsitikinti jos poveikiu, nenusivilia. Grikių iššūkių dalyviai džiaugiasi išnykusiu mieguistumu ir energijos trūkumu, sumažėjusiu svoriu, skaisčia oda, nurimusiais sąnarių skausmais, sumažėjusiu cholesterolio kiekiu ir normaliu tapusiu kraujo spaudimu….

Ksaveros Vaištarienės rekomendacijos padeda įveikti artritą, refliuksą, aukštą kraujospūdį, virškinimo sutrikimus, mažakraujystę ir kitus negalavimus. Organizmo valymas, prie kurio kviečiame jungtis jau po Velykų, ne vienam žmogui tapo pirmuoju žingsniu, sveikstant nuo nepagydomomis vadinamų ligų.

Dar įdomiau tai, kad grikių iššūkio dalyviai vardina ne tik fizinius, bet ir subtilesnius, su mąstymu ir proto bei emocine būsenomis susijusius pokyčius. Jie teigia pradėję aiškiau mąstyti, geriau žinantys, ko nori iš gyvenimo, tapę ramesni. Kai kurie Ksaveros sveikatinimosi patarimų besilaikę žmonės šį poveikį vadina sveikstančia mąstysena.

Informaciją apie balandžio 17 d. prasidėsiantį grikių iššūkį netrukus rasite Facebook grupėje „30 dienų iššūkis“.

Agnieta Jonikienė, www.sveikuoliai.lt

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!