- Reklama -

Jau septintus metus iš eilės Trakuose vyks Lietuvos sveikuolių sąjungos organizuojamas renginys – 25 m. ledinės eketės varžybos, skirtas visiems ledinio vandens mėgėjams. Kasmet vykstantys ledinių maudynių renginiai, skatinantys žmones grūdinis, įvairiuose miestuose buria sveikai gyvenančių žmonių bendruomenę, kuri šį savaitgalį renkasi prie Galvės ežero. Įvairaus amžiaus drąsuoliai sieks savo asmeninių rekordų 25 m. ledinėje eketėje.

Eketė 2022

Idėją atgaivino asmeninis iššūkis

Varžybas ledinėje eketėje Lietuvos sveikuolių sąjunga organizavo ir savo veiklos pradžioje. Tiesa, tuomet eketė siekė 15 m. ir varžybos vyko “Palangos ruonių” šventės metu. Vėliau buvo jo atsisakyta. Prieš septynis metus idėją atgaivino LSS prezidentas Simonas Dailidė, vienas sau metęs iššūkį kasdieną 30 dienų maudytis eketėje. Nuotaikingos šio iššūkio akimirkos socialiniuose tinkluose netruko sulaukti sekėjų ir ėmė burtis stipri Vilniaus eketės bendruomenė, jungėsi kiti miestai.

„Ledinės eketės varžybos Trakuose – garsus ir smagus žiemos maudynių sezono uždarymas. Visi tie, kas įvairiuose miestuose grūdinosi žiemą, stiprino imunitetą šalto vandens pagalba, kas įveikė savo tinginį iššūkiu ir tie, kurie visa tai stebėjo ekranuose, tačiau dar nedrįso savęs išbandyti, dabar turi progą susitikti vienoje vietoje ir pasidžiaugti rezultatais, išbandyti jėgas 25 m. eketėje“, – sako renginio organizatorius S. Dailidė.

Renginyje laukiama rekordinio skaičiaus dalyvių

Pirmą kartą renginio istorijoje stipriai išaugo moterų skaičius dalyvių tarpe! Jei kasmet būdavo tik viena amžiaus grupė varžybose, šiemet moterys varžysis trijose amžiaus grupėse, vyrai – keturiose. Registracija šiuo metu jau siekia 200 dalyvių, tikimasi, kad dar kelios dešimtys ledinio vandens mėgėjų prisijungs renginio dieną. Dalyvių geografija liudija, kad 25 m. eketės varžybos tampa respublikinės reikšmės renginiu: žmonės atvyksta beveik iš kiekvieno didesnio Lietuvos miesto, mažesnių miestelių.

“Jei žmogus niekada nesimaudė lediniame vandenyje, tai ne kliūtis dalyvauti varžybose! Liko dar kelios dienos, kai galima mesti sau iššūkį, prisijaukinti šaltą vandenį ir kartu su kitais praplaukti ledinius 25 metrus. Grūdinimasis šaltu vandeniu neabejotinai padeda žmogaus kūnui atgauti jėgas ir pasisemti energijos iš gamtos. Kai žmogus nugali baimę šaltam vandeniui, jis savo gyvenime gali įveikti daug didesnes baimes ir peržengti prote susikurtas ribas, – šypsosi Simonas ir savaitgalį kviečia atvykti į Trakus.

Neįkainojama savanorių ir bendraminčių pagalba

Anot S. Dailidės, be bendraminčių palaikymo tokį renginį surengti būtų sudėtinga. “Susicementavusios” Vilniaus, Radviliškio, Utenos, Rokiškio, Molėtų, Alytaus, Kauno, Elektrėnų, Klaipėdos komandos, LSS savanoriai savo pavyzdžiu ne tik skatina kitus grūdintis, rūpintis savo sveikata natūraliais būdais, bet ir talkina ledinių maudynių renginiuose: rūpinasi ekečių paruošimu, saugumu, įranga ir technika, muzika, atributika, fotografija, filmavimu. Ledinės eketės varžybos – garsiausių Lietuvos ruonių susibūrimas šalyje.

Sigita Labutienė, www,sveikuoliai.lt

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!