- Reklama -

„Rusatom Overseas" atstovai susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi. KK nuotr.

2013 m. vasario 22 d. Lietuvoje lankėsi Rusijos bendrovės „Rusatom Overseas“ viceprezidentas Aleksandras Mertenas. Vizitas buvo suderintas su Lietuvos Energetikos ministerija.

Ignalinos atominėje elektrinėje (IAE) vykusiame A.Merteno susitikime su Lietuvos Ministru Pirmininku Algirdu Butkevičiumi „Rusatom Overseas“ viceprezidentas informavo premjerą apie elektrinės uždarymo projekte iškilusias problemas.

Jis pabrėžė, kad siekiant išvengti sudėtingų technologinių procesų stabdymo ir galimo neatsiskaitymo su rangovais už jų atliktus darbus, šiuo metu pagal projektą B1 tęsiami darbai yra finansuojami Rusijos bendrovių lėšomis.

Susitikime su premjeru taip pat aptarti klausimai, susiję su galimu dvišaliu bendradarbiavimu atominės energetikos srityje.

IAE uždarymo projektą B1 įgyvendina Vokietijos bendrovė „Nukem Technologies“, valdoma Rusijos valstybinės korporacijos „Rosatom“.

„Rusatom Overseas“ yra Rusijos valstybinės korporacijos „Rosatom“ kompanija, įsteigta 2011 metais, siekiant plėtoti Rusijos atomines technologijas pasaulinėje rinkoje. „Rusatom Overseas“ teikia kompleksinius „Rosatom“ sprendimus atominės energetikos srityje, vadovauja Rusijos atominio verslo plėtrai užsienyje, taip pat užsiima valstybinės korporacijos rinkodaros biurų tinklo formavimu visame pasaulyje.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!