- Reklama -
Ūkio Bankas. KK nuotr.

Laikinasis administratorius Lietuvos bankui pateikė informaciją apie vasario 12 d. buvusius Ūkio banko indėlius. Duomenys rodo, kad beveik visi indėlininkai dėl savo lėšų gali būti ramūs.

„Išankstiniais laikinojo administratoriaus pateiktais duomenims, net 99,7 % Ūkio banke laikytų indėlių neviršija draudžiamos sumos, todėl beveik 200 tūkst. banko indėlininkų atgaus visus savo pinigus nepriklausomai nuo to, kokie bus pasiūlyti sprendimai dėl banko ateities“, – sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Apie 90 % Ūkio banko klientų indėlių yra terminuoti, o vidutinė indėlio trukmė – 8 mėnesiai, todėl laikinas banko veiklos apribojimas daugumos klientų finansinių planų iš esmės neturėtų pakeisti, kadangi banke laikomos lėšos skirtos taupymui. Be to, Ūkio banko veiklos apribojimo metu už indėlius ir toliau bus skaičiuojamos palūkanos.

Didžiąją dalį Ūkio banko indėlininkų sudaro fiziniai asmenys.

Lietuvos bankas, siekdamas apsaugoti turtą ir įvertinti banko būklę, 2013 m. vasario 12 d. apribojo Ūkio banko veiklą ir skyrė laikinąjį administratorių. Lietuvos bankui administratorius išvadą dėl banko veiklos atkūrimo galimybių ir būdų privalo pateikti ne vėliau kaip per 6 dienas nuo nutarimo priėmimo. Kol nebus priimti sprendimai dėl veiklos tęstinumo, bankas finansinių paslaugų (įskaitant lėšų išdavimą) neteiks.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!