- Reklama -
„Žinių ekonomikos įmonės“ rinkimuose varžosi beveik 70 Lietuvos įmonių

Jau devintą kartą vykstančiuose „Žinių ekonomikos įmonės“ rinkimuose varžosi beveik 70 Lietuvos įmonių. „Žinių ekonomikos įmonės 2012“ apdovanojimai bus įteikti trims pažangiausioms aukštųjų technologijų, tradicinės pramonės ir paslaugų sektoriaus įmonėms. Specialus apdovanojimas ir 10 000 Lt prizas bus įteiktas sėkmingiausiai dirbančiai jaunai aukštųjų technologijų įmonei. Nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti lapkričio 27 d. Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.

„Pirmiausia, džiugina didelis įmonių dėmesys „Žinių ekonomikos įmonės“ rinkimams. Jau devintą kartą vykstantis konkursas subūrė 45 žinių ekonomikos ir 22 jaunas aukštųjų technologijų įmones bei tapo reikšmingu įvykiu Lietuvos ekonominiame gyvenime. Maloniai nustebino jaunimui priklausančių įmonių, kurios pretendavo į „Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės 2012“ apdovanojimą, aktyvumas. Taip pat pastebima, kad tarptautinės arba užsieniečiams priklausančios įmonės aktyviai plečia žiniomis grįstą ir aukštos pridėtinės vertės verslą Lietuvoje“, – sako Evaldas Budvilaitis, apdovanojimų komisijos ir UAB „New Vision Baltija“ Valdybos pirmininkas.

E. Budvilaitis atkreipia dėmesį, kad pirmą kartą sunkiausia buvo išrinkti tradicinės pramonės įmonę. Anksčiau kandidatų beveik nebūdavo, o dabar įmonėms tapo svarbu akcentuoti, kad jos naudoja inovacijas veikloje ir taip didina darbo efektyvumą. Būtent šis aspektas, susijęs su tradicine pramone, ir džiugina labiausiai.

Sėkmingiausiai dirbančios jaunos aukštųjų technologijų įmonės vardą prieš dvejus metus pelniusios įmonės „DtecNet“ (dabar „MarkMonitor“) direktorius Aurimas Bakas džiaugiasi, kad daugelis jaunų įmonių savo veiklą grindžia eksportu ir kad yra daugybė ypač kūrybiškų verslo modelių, kuriems Lietuvoje net klientų neatsirastų. Ir tai yra tikroji Lietuvoje sukurta pridėtinė vertė. „Tarp kandidatų buvo daug startuolių – kompanijų, kurios tik pradeda veiklą. Tad, jei daugelis jų užaugs ateinančiais metais, galime tikėtis, kad ateityje turėsime daug stiprių kandidatų į sėkmingiausios jaunos įmonės apdovanojimą“, – teigia A. Bakas.

Vertinimo komisijoje dalyvavo Evaldas Budvilaitis (UAB „New Vision Baltija“), Aurimas Bakas (UAB „MarkMonitor“), Petras Balkevičius (UAB „Eksma“), Sigitas Brazinskas, Haroldas Brožaitis (VšĮ „Viešosios politikos ir vadybos institutas“), Linas Čereška (UAB „BIOK laboratorija“), Jonas Davalga (UAB „Omnitel“), Kęstutis Jasiūnas (UAB „Ekspla“), Dinas Petrikas („Danske“ bankas), Alvydas Žabolis (UAB „Eksma“).

„Žinių ekonomikos įmonės 2012“ apdovanojimus organizuoja asociacija „Žinių ekonomikos forumas“ kartu su partneriais – „EKSMA“ grupe, „Danske“ banku ir UAB „Verslo žinios“. Rinkimai organizuojami nuo 2004 m. Įmones vertina ekspertų komitetas, suburtas iš žinių ekonomikos lyderių ir pažangiausių įmonių vadovų. Vertinami ne tik įmonės finansiniai rodikliai, bet ir atitikimas pagrindiniam reikalavimui – grįsti savo veiklą žiniomis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!