- Reklama -
Degalinės „Stateta“ nuotr.

Nors, teisėsaugos duomenimis, kontrabandinis kuras vis dar plūsta į Lietuvą, šiemet gyventojai Lietuvos mažųjų tinklų degalinėse kuro pylėsi daugiau. Dėl nestabilios ekonominės situacijos, išlaidos kurui labiausiai svyruoja tarptautinių transporto kompanijų biudžetuose. Tai rodo degalais didmena ir mažmena prekiaujančios UAB „Stateta“ pirmojo pusmečio duomenys.

Bendrovės apyvarta, lyginant su 2011 m. pirmų šešių mėnesių rezultatais, augo daugiau kaip 18 %. Per pirmąjį šių metų pusmetį „Statetos“ apyvarta sudarė 27,41 mln. Lt, kai pernai tuo pat metu buvo 23,16 mln. Lt.

„Tokius rezultatus lėmė ne tik kylančios degalų kainos, bet ir besiplečiantis degalinių, o su juo ir klientų ratas. Per dvylika pastarųjų mėnesių prie nuolaidų sistemos „Stateta Card“ prisijungė 9 degalinės, taigi šiuo metu pigesnių degalų klientai gali įsipilti 34 degalinėse visoje Lietuvoje. Vairuotojai atsižvelgia į mažas degalinių tinklo kainas bei patogų jų išdėstymą. Nuo 2011 m. nuolaidų sistemos „Stateta Card“ klientų ratas išaugo 17 %, o šiuo metu nuolaidų kortelėmis „Stateta Eko“ nuolat naudojasi apie 15 tūkst. fizinių asmenų“, – sako T. Janonis.

Lemia ekonominė situacija

„Šiek tiek kitokia padėtis yra su tarptautinėmis transporto kompanijomis. Jų veikla priklauso nuo visos Europos ekonominės situacijos, todėl ir degalų pirkimas nėra toks tolygus, kokio norėtųsi. Šiuo metu tarptautinės transporto kompanijos išgyvena ne pačius geriausius laikus: sumažėjęs eksportas, sugriežtėjusios įvažiavimo į Rusiją sąlygos bei komplikuota padėtis Europos Sąjungos šalyse – visa tai pristabdo jų veiklą ir atsiliepia degalinių apyvartai“, – sako T. Janonis.

„Stateta Card“ Baltarusijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Rusijoje ir Ukrainoje į vieną tinklą sujungė daugiau kaip 1 000 degalinių.

„Stateta“ taip pat bendradarbiauja su vienu iš didžiausių Europos degalinių tinklu „Kuwait Petroleum“. Q8 kortelė nuo šiol aptarnaujama netoli Marijampolės esančioje „Statetos“ degalinėje. Daugiau kaip 600 degalinių Vakarų Europoje turinčiame tinkle aptarnaujamos „Statetos“ platinamos kreditinės degalų kortelės IDS. Jos įmonėms leidžia sumažinti kurui skiriamas lėšas net iki 24 %, nes naudodamasi IDS mokėjimo sistema įmonė sąskaitas už degalus gauna jau be PVM.

„Stateta“ siekia suburti mažąsias lietuviškas degalines po vienu stogu ir taip pasiūlyti klientams kurą piltis palankesnėmis sąlygomis nei didžiuosiuose degalinių tinkluose. Šiuo metu „Stateta Card“ tinklas apima beveik visą Lietuvos teritoriją.

„Artimiausiu metu planuojame sustiprinti pozicijas Vilniaus rajone bei pasienio ruože su Latvija, taigi nuolat laukiame mažųjų degalinių pasiūlymų, kurios norėtų prisijungti prie vieningo lietuviškų degalinių tinklo“, – ateities planais dalinasi T. Janonis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!