- Reklama -
A.Pocius, primelavęs Seimo komisijai, dabar eina aukštas pareigas prie NATO, o konservatoriai jį siekia prastumti į Lietuvos kariuomenės vadus vietoj V.Tutkaus

Seimo frakcija Tvarka ir teisingumas (liberalai demokratai) šiandien susitiko su krašto apsaugos ministru Juozu Oleka. Frakcijos nariai klausė ministro apie tolesnį generolo A.Pociaus likimą bei išreiškė savo nuomonę apie Lietuvos kariuomenės buvimo Irake tikslingumą bei profesionalios kariuomenės mūsų valstybėje kūrimą.

Frakcija išsakė savo nuostatą, kad generolas A.Pocius, viešai klaidinęs Seimo narius, nebegali toliau likti kariuomenėje. „Generolas, melavęs tautos išrinktiesiems atstovams, negali būti nei generolu, nei apskritai kariškiu. Perdaug didelė tikimybė, kad jis be skrupulų išduos ir Tėvynę“, – teigė frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis.

Kalbėdami apie Lietuvos kariuomenės buvimą Irake, frakcijos nariai pabrėžė, kad visos valstybės, kurių kariai tarnauja toje šalyje, jau numačiusios tikslius jų išvedimo grafikus, o Lietuvoje apie jokį išvedimą kažkodėl net nediskutuojama.

V.Mazuronis teigė: „Mūsų valstybė savo misiją Irake jau atliko, o toliau turi tvarkytis patys irakiečiai“.

Išklausę J.Olekos informaciją apie profesionalios kariuomenės Lietuvoje kūrimo galimybes, frakcijos nariai išreiškė abejonę, ar Lietuvai reikia tokio didelio skaičiaus generolų ir neigiamą požiūrį į tai, kad nemaža dalis piliečių yra visiškai nepasiruošę ginti Tėvynę.

KK inf.

2007-12-12

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!