- Reklama -
Kam Dariui Kuoliui reikalinga informacija apie strateginį Lietuvos objektą?

Nešvaru, neskaidru, amžiaus afera. Tokiais žodžiais buvo apibūdinamas „trigalvis slibinas“, vėliau virtęs tiesiog „liūtu“ ir padaręs tai, ko politikai nesugebėjo padaryti pusantrų metų – valdančiąją mažumą pavertė valdančiąja dauguma.

Seime priėmus Atominės elektrinės įstatymą ir Prezidentui jo nevetavus, šurmulys, atrodo, turėjo baigtis. Bet ne – buvęs Prezidento Valdo Adamkaus patarėjas Darius Kuolys, dabar vadovaujantis Pilietinės visuomenės institutui, buvęs televizijos laidų vedėjas, dabar „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Rytis Juozapavičius ir kita „pilietinė visuomenė“ sukūrė komisiją, kontroliuosiančią „LEO Lt“ projektą. Atseit „pilietinė visuomenė“ stebės šio projekto įgyvendinimo skaidrumą.

Atrodytų, taip, visuomenė turi teisę žinoti, bet yra vienas „bet“.

Kai Seimas priėmė Atominės elektrinės įstatymą, konservatorių bei liberaldemokratų vadovai puolė rašyti laiškus Prezidentui, kad šis vetuotų Atominės elektrinės įstatymą, o prie Prezidentūros prasidėjo mitingai, kuriuose prieš šį projektą susivienijo visiškai priešingos asmenybės: didžiausi politiniai priešininkai ir oponentai – R.Pakso Partija Tvarka ir teisingumas ir A.Zuoko Liberalų ir centro sąjunga, dešiniųjų Piliečių santalkos vadovas Darius Kuolys ir – Naujoji kairė bei socialdemokratas Vytenis Andriukaitis. Kampanija prieš „LEO Lt“ žiniasklaidoje lygiai tokia pati, kaip ir Prezidento Rolando Pakso nuvertimo metu, o vienas dienraštis atskleidė baisiai įdomų faktą – kad žmonėms už dalyvavimą šiame mitinge buvo siūloma po 50 Lt. Ir premijos – už atsivestus draugus ir pažįstamus.

Tam, kad spaudimas Prezidentui būtų didesnis, ir jis apsispręstų vetuoti Atominės elektrinės įstatymą, Daukanto aikštėje tarp mitinguotųjų atsirado ir žinomas dainininkas Andrius Mamontovas, kuris Prezidentui Valdui Adamkui paskyrė anuometiniam Prezidentui Rolandui Paksui skirtą dainą „Prezidente, atsipeikėk iš svetimo sapno“.

Visa tai bei plakatų gražumas ir brangumas parodė, kad protestams prieš „LEO Lt“ buvo išleista nemažai pinigėlių. Tačiau – kieno tie pinigėliai?

Ir visus taškus ant „i“ sudėliojo per vieną komercinę televiziją rodoma laida „Sąmokslo teorija“, kur vienoje barikadų pusėje kovėsi „Vilniaus prekybos“ vadovas Ž.Marcinkevičius, o kitoje barikadų pusėje – Pilietinės visuomenės instituto vadovas, Piliečių santalkos vadovas Darius Kuolys ir „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Rytis Juozapavičius – asmenys, „Lietuvos piliečių“ vardu pareiškę norą kontroliuoti „LEO Lt“ projektą – naujos atominės elektrinės statybą ir elektros tilto į Vakarus statybą.

„Mes tai už savo pinigus įsteigėme „Maximas“, už savo pinigus nusipirkome Vakarų skirstomuosius tinklus, o jūs? Už kieno pinigus jūs čia vandenį drumsčiate?“ – TV laidoje paklausė Žilvinas Marcinkevičius.

Aišku, nei Darius Kuolys, nei Rytis Juozapavičius neprisipažino, kad jie Lietuvoje veikia už užsienio šalių ambasadų Lietuvoje bei Dž.Sorošo finansuojamų organizacijų pinigus. Dar daugiau – „Transparency International“ yra Pilietinės visuomenės instituto rėmėjas. Taigi Darius Kuolys šiuo atveju kaip ir Ryčio Juozapavičiaus „pavainikis“.

Įėjus į Pilietinės visuomenės instituto internetinį tinklapį, galima pamatyti, kad Dariaus Kuolio „pilietinę visuomenę“ finansuoja ne tik JAV ambasados remiamos organizacijos, bet ir Olandijos ambasada, o Ryčio Juozapavičiaus „kovą su korupcija“ – JAV ambasada, Jungtinės Tautos, Atviros Lietuvos fondas (Džordžo Sorošo fondas).

Beje, D.Kuolio Pilietinės visuomenės institutas įsikūręs tokiu pačiu adresu, kaip ir Džordžo Sorošo įsteigtas Atviros Lietuvos fondas – Didžioji g.5, Vilnius.

Todėl kyla nejauki versija su dar nejaukesniu klausimu: ar D.Kuolio ir R.Juozapavičiaus kuriama „Lietuvos piliečių komisija“, kontroliuosianti strateginius Lietuvos projektus – naujos atominės elektrinės statybą ir elektros tiltą į Vakarus – bei šių piliečių noras gauti išsamią informaciją apie šį projektą nėra elementarus šnipinėjimas svetimai valstybei, prisidengus „pilietine visuomene“?

Ar už šito „pilietinės visuomenės“ protesto prie Prezidentūros nestovi tarptautinė mafija, „suvalgiusi“ „Mažeikių naftą“, o dabar praradusi vieną pelningą kąsnį – dar vieną Lietuvos strateginį objektą – atominę elektrinę?

Nes pažiūrėkime, kas atsitiko: naujos atominės elektrinės statyboje dalyvauja LIETUVOS įmonė. Ne Lenkijos, Prancūzijos ar kitos šalies, bet LIETUVOS įmonė, LIETUVOS verslininkai.

„Mažeikių naftos“ privatizavime taip pat norėjo dalyvauti LIETUVOS verslininkas Gedeminas Kiesus su savo draugais, tačiau LIETUVIAMS „Mažeikių naftos“ privatizuoti buvo neleista: Gedeminui Kiesui buvo nupjauta galva.

Dabar gi, LIETUVIAMS norint dalyvauti SAVO atominės elektrinės statyboje, skandalas – ne tie statytojai, ne iš ten…

Ačiū Dievui, kad šį kartą nepasikartojo Gedimino Kiesaus likimas. Nes šis projektas – ne „Mažeikių nafta“. Jis kur kas brangesnis ir kur kas pelningesnis.

Tai, va…

„Darius Kuolys susitiko su „MG Baltic“ vadovu Dariumi Mockumi“, – pranešė žiniasklaida. Ir tai įvyko dar tuomet, kol dar nebuvo aiškus „LEO Lt“ projekto likimas.

„MG Baltic Investment“ – ir R.Juozapavičiaus vadovaujamo „ Transparency International“ Lietuvos skyriaus rėmėjas.

O „MG Baltic“ juk labai norėjo būti nacionaliniu investuotoju naujai statomoje atominėje elektrinėje…

Taigi, jei ši „Lietuvos piliečių“ (sorošistų) sudaryta komisija „LEO Lt“ projektui „kontroliuoti“, t.y. informacijai apie šį projektą gauti, nėra šnipinėjimas užsienio valstybei, tuomet gal tai gali būti komercinis šnipinėjimas? Nes į projektą nepatekęs Darius Mockus per Darių Kuolį arba Rytį Juozapavičių, prisidengus „projekto skaidrumo stebėjimu“, turbūt norėtų gauti eiliniam Lietuvos piliečiui neprieinamos informacijos, kad, ją apdorojus, vėliau galėtų kirsti šį pelningą kąsnį jam iš panosės nugvelbusiai „Vilniaus prekybai“.

Beje, politikos kuluaruose kalbama, kad ir A.Paleckio Fronto įkūrimas yra ne kas kita, kaip Dariaus Mockaus kerštas Gedimino Kirkilo vadovaujamiems socialdemokratams už „MG Baltic“ iš branduolinio projekto išmetimą…

Ir pabaigai. Jei kas nors manote, kad mes, gindami „Vilniaus prekybą“, šiuo atveju turime kokios nors finansinės naudos, tai galite būti ramūs: šis prekybos tinklas „Karšto komentaro“ į savo parduotuves neįsileidžia. Taigi, ir mes dabar turėtume subjektyvią priežastį gvotu su Dariumi Kuoliu bei Ryčiu Juozapavičiumi šaukti: „Nešvaru! Neskaidru! Amžiaus afera!“

Tačiau mes to nedarome. Nes tie, kurie protestuoja prieš Lietuvos branduolinės energetikos projektą, mums kelia kur kas daugiau įtarimų, negu Seimo priimtas ir Prezidento Valdo Adamkaus pasirašytas Atominės elektrinės įstatymas.

O kiek tų linijų šiame projekte iš tiesų susikirto ir kas už jų stovi – amerikonai, rusai per prancūzus ar kitus ir t.t., vien tik mūsų Valstybės saugumo departamentui ir tiems, kas už to stovi, tesuprast!

2008-02-22

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!