- Reklama -

Seimo narys A.Anušauskas. KK nuotr.

Seimo parlamentinės grupės ,,Už istorinę atmintį ir teisingumą“ nariai išreiškė palaikymą Gruzijos pastangoms apginti istorinę atmintį, neleidžiant uždaryti Tbilisyje esančio Sovietinės okupacijos muziejaus. Apie tai parlamentarai kalba šiandien išsiųstame laiške Gruzijos parlamento pirmininkui Davidui Usuphashvili.

Pasak parlamentinės grupės pirmininko, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario dr. Arvydo Anušausko, spaudimas Gruzijos valdžiai uždaryti Sovietinės okupacijos muziejų, pakeičiant jo statusą, iššaukė protestus ir nesulaukė pritarimo. Kultūros ministerija priėmė sprendimą dėl tolesnės muziejaus veiklos ir statuso išlaikymo.

„Gruzijos pastangos išlaikyti istorinę atmintį svarbios visoms valstybėms, išgyvenusioms nusikalstamus totalitarinius režimus. Lietuvą ir Gruziją tai glaudžiai sieja – abi šalys pergyveno baisiausių formų minėtus režimus. Tragiškos, milžiniškos netektys iki šiol atsiliepia mūsų valstybių raidai bei neleidžia pamiršti režimų aukų atminimo. Tai skatina visais būdais saugoti istorinę atmintį, neleisti niekam ištrinti ją iš atminties“, – teigia dr. A. Anušauskas.

1921-1953 metais Gruzijoje buvo sušaudyta 80 tūkst. šalies piliečių, ištremta daugiau kaip 200 tūkst., o Lietuvoje 1940-1953 metais vien tik sovietinio totalitarinio režimo teroro aukomis tapo daugiau kaip 350 tūkst. žmonių.

Kaip pastebi dr. A. Anušauskas, Lietuva visada nuosekliai palaikė ir palaiko Gruzijos euroatlantinės integracijos siekius bei demokratinį vystymąsi. „Parlamentinė grupė ,,Už istorinę atmintį ir teisingumą“ pasirengusi suteikti reikalingą pagalbą Gruzijos atstovams užmegzti ar gilinti ryšius su mūsų institucijomis, kurios saugo istorinę atmintį bei yra Europos atminties ir sąžinės platformos steigėjos“, – sako parlamentinės grupės pirmininkas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!