- Reklama -

Seimo narys A.Anušauskas. KK nuotr.

Seimo parlamentinės grupės ,,Už istorinę atmintį ir teisingumą“ nariai susitikę su kultūros ministru Šarūnu Biručiu teiravosi apie monumento Lukiškių aikštėje konkursą, istorinių filmų finansavimą bei Kultūros rėmimo fondo galimybes paremti istorinių datų minėjimo projektus.

Pasak Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nario, parlamentinės grupės pirmininko dr. Arvydo Anušausko, grupės nariai buvo informuoti, kad Lukiškių aikštės projektas juda, bet lėtai. Tokią situaciją lemia ir tai, kad Vilniaus savivaldybė iki šiol neparengė Lukiškių aikštės detaliojo plano.

„Akivaizdu, kad valstybės ir savivaldybės institucijos turi rasti bendrą kalbą. Teisiškai Lukiškių aikštė neegzistuoja kaip kažkoks sklypas, kurioje galima kokia nors didesnė investicija. Tuo tarpu pats monumento tarptautinis konkursas vyksta ir vyks iki kovo 8 d.“, – atkreipė dėmesį parlamentaras.

Taip pat grupės nariai buvo supažindinti su istorinių filmų finansavimo galimybėmis. Susitikimo dalyvių nuomone, nėra gerai, kad filmams pritrūkus lėšų faktiškai įšaldomos jau investuotos nemenkos valstybės lėšos, o filmai taip ir nepasiekia ekranų. A. Anušausko informavo, jog ministras pažadėjo pagelbėti filmų autoriams ieškoti partnerių kaimyninėse valstybėse, kuriose filmų istorinės temos yra artimos Lietuvai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!