- Reklama -
A.Čaplikas

Seimo Pirmininko pavaduotojui, liberalcentristui Algiui Čaplikui kelia nerimą Ministro Pirmininko Gedimino Kirkilo sprendimas sudaryti specialią komisiją, kuri iš naujo narpliotų Valstybės saugumo departamento Vytauto Pociūno žūties aplinkybes. Liberalcentristo manymu, už akių net patiems komisijos nariams, „iš viršaus nuleista“ komisija yra pavojingas politiškai-teisinis precedentas.

„Atvirai politizuota, beveik išimtinai iš socialdemokratų ir konservatorių narių bei rėmėjų sukurta komisija be užuolankų deklaruoja, kad sieks revizuoti Lietuvos prokuratūros atliktą V. Pociūno žūties tyrimą. Toks beprecedentis, tikrai menkai su nuoširdžiomis tiesos paieškomis, o labiau su užkulisine politika sietinas pastarojo meto politinių partnerių sprendimas yra atviras iššūkis šalies teisėsaugai. Mat nuo šiol premjeras sau susiteikia teisę ne tik vertinti prokurorų sprendimus, bet ir viešai daryti spaudimą, kad pastarieji būtų keičiami. Kokiais išvedžiojimais bebūtų teisinami tokie žingsniai, jau dabar akivaizdu, kad jie ne teisiniai ar moraliniai, o grynai politiniai – greičiausiai tai sudėtinė partnerių „2K“ (Kirkilo ir Kubiliaus) politinio žaidimo dalis, kuri deja, gerokai peržengia demokratinėje visuomenėje priimtinas politikų veikimo ribas“, – įsitikinęs A. Čaplikas.

Seimo vicepirmininkas neatmeta galimybės, kad „keistų komisijų“ atsiradimas yra užkulisinių konservatorių ir socialdemokratų susitarimų dalis prieš artėjančius Seimo rinkimus.

2007-08-20

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!