- Reklama -
Antanas Guoga pasiryžęs išvalyti Liberalų sąjūdį nuo magnatų įtakos. KK nuotr.
Antanas Guoga deklaruoja pasiryžimą išvalyti Liberalų sąjūdį nuo magnatų įtakos. KK nuotr.

Laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas Antanas Guoga pasiryžęs kraštutinėmis priemonėmis įrodyti, kad Liberalų sąjūdis, kurį supurtė didžiulis korupcijos skandalas, – skaidri partija.
„Kad išsklaidytume teisėsaugos pateiktus įtarimus dėl partijos veikimo MG Baltic koncerno naudai per buvusį LRLS pirmininką Eligijų Masiulį, kitą trečiadienį siūlysiu partijos valdybai atlikti partijos finansinį ir veiklos auditą.
Esu pasiruošęs kraštutinėms priemonėms, kad įrodytume, jog Liberalų sąjūdis – skaidri partija. Galiu sėsti prie melo detektoriaus ir atsakyti į du paprastus (klausimus): 1. Ar esi gavęs kyšį už politinę veiklą? 2. Ar esi gavęs nelegalios finansinės paramos iš MG Baltic koncerno ar kitos bendrovės?“ – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Antanas Guoga, kuris taip pat pakvies visus liberalus prisidėti prie šios akcijos.

Kaip žinia, ketvirtadienį Liberalų sąjūdį supurtė didžiulius korupcijos skandalas – Liberalų sąjūdžio pirmininko, Seimo nario namuose buvo atliktos kratos, jų metu, pasak prokurorų, rasti 106 tūkstančiai eurų.
Kratos taip pat buvo atliktos „MG Baltic“ koncerno prezidento D.Mockaus ir viceprezidento R.Kurlianskio darbo kabinetuose. Teismas vakar prokurorų prašymu leido suimti „MG Baltic“ viceprezidentą R.Kurlianskį 20-čiai parų. Įtariama, kad jis perdavė Liberalų sąjūdžio lyderiui E.Masiuliui stambaus masto kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.
Vakar Eligijus Masiulis pasitraukė ir iš Liberalų sąjūdžio, ir iš Seimo. Liberalų sąjūdžio valdyba, remdamasi partijos statutu, laikinuoju partijos pirmininku patvirtino pirmąjį partijos pirmininko pavaduotoją Antaną Guogą. Nuolatinį partijos pirmininką liberalai rinks birželio 11 d.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!