- Reklama -
Pokerio lošėjas A.Guoga laikinai vadovaus į korupcijos skandalą įbridusiam Liberalų sąjūdžiui. KK nuotr.
Pokerio lošėjas A.Guoga laikinai vadovaus į korupcijos skandalą įbridusiam Liberalų sąjūdžiui. KK nuotr.

Liberalų sąjūdis dėl korupcijos skandalo keičia lyderį.
Po kratų Liberalų sąjūdžio būstinėje ir Liberalų sąjūdžio pirmininko, numatyto į Ministro Pirmininko postą po Seimo rinkimų, Eligijaus Masiulio namuose, Liberalų sąjūdis sprendė, kaip išbristi iš šios partijai nemalonios padėties.
Kaip vakar pranešė STT, šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad „MG Baltic” koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.
„MG Baltic“ koncerno viceprezidentui R.Kurlianskiui pareikšti įtarimai perdavus itin stambaus masto kyšį Liberalų sąjūdžio lyderiui. Šiandien prokurorai prašys teismo leidimo suimti R.Kurlianskį 3 mėnesiams.
Liberalų sąjūdžio lyderis E.Masiulis, siekdamas kartu su savimi nenuskandinti ir partijos per rudenį įvyksiančius Seimo rinkimus, pasitraukė ir iš Liberalų sąjūdžio, ir iš Seimo.
Jam pasitraukus iš Liberalų sąjūdžio, pagal partijos įstatus, partijai laikinai vadovaus pirmasis pirmininko pavaduotojas Europos Parlamento narys, pokerio lošėjas Antanas Guoga.
Liberalų sąjūdžio valdyba nutarė birželio 11 d. šaukti neeilinį suvažiavimą, kuriame būtų išrinktas naujasis vadovas.
Manoma, kad toks ilgamečio Liberalų sąjūdžio lyderio E.Masiulio žingsnis gali padėti partijai tik viešųjų ryšių prasme, tačiau neišgelbės Liberalų sąjūdžio nuo baudžiamosios atsakomybės, jeigu teisėsauga įrodys, jog įtariamas kyšis partijos vadovui buvo už politinės partijos veikimą koncerno naudai.
Pagal BK,  juridinis asmuo atsako už fizinio asmens padarytus nusikaltimus tuo atveju, kai nusikaltimą juridinio asmens naudai arba interesais padarė fizinis asmuo, veikęs individualiai ar juridinio asmens vardu, jeigu jis, eidamas vadovaujančias pareigas juridiniame asmenyje, turėjo teisę atstovauti juridiniam asmeniui arba priimti sprendimus juridinio asmens vardu, arba kontroliuoti juridinio asmens veiklą. Taip pat juridinis asmuo gali atsakyti už nusikaltimus ir tuo atveju, jeigu juos juridinio asmens naudai padarė juridinio asmens darbuotojas ar įgaliotas atstovas. Tačiau juridinio asmens baudžiamoji atsakomybė nepašalina fizinio asmens, kuris padarė, organizavo, kurstė arba padėjo padaryti nusikaltimą, baudžiamosios atsakomybės.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!