- Reklama -

Seimo narys Andrius Mazuronis. KK nuotr.

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narys Andrius Mazuronis šiandien Seime įregistravo Valstybės kontrolės įstatymo pakeitimus, numatančius įvesti kadencijų skaičių valstybės kontrolieriaus pavaduotojams. Rotacija, anot parlamentaro, yra tiek profesinio tobulėjimo, tiek viena iš veiksmingiausių antikorupcinių priemonių valstybės tarnyboje.

„Natūralu, kad tokio lygmens valstybinėje institucijoje rotacija turėtų būti taikoma ne tik valstybės kontrolieriams, bet ir jų pavaduotojams. Pagal įstatymą į šias pareigas skiria Prezidentas, jos taip pat reikalauja prisiekti, todėl būtų logiška, numatyti ir kadencijos trukmę.“ – sakė Seimo narys A. Mazuronis.

Pasak įstatymo projekto autoriaus, valstybės tarnyboje neturėtų būti toleruojama darbuotojų stagnacija, nes tuomet pasigendama dinamiškumo, naujų idėjų vystymosi, kitokio mąstymo. Rotacijos ir kadencijų įvedimo politikos klausimais savo aiškią poziciją yra išreiškusi ir šalies Prezidentė, viename interviu Žinių radijui sakiusi, kad „bendras principas, kurio laikausi pati ir siūlau visose įstaigose tai daryti – tai rotacijos ir kadencijų įvedimą. Kai 20 ir daugiau metų dirba žmogus viename poste, nematau, kad tai yra naudinga tam žmogui ir pačiai sistemai.“

„Įstatymo pataisose siūlau numatyti maksimaliai dvi kadencijas po penkerius metus. Iš viso šias pareigas pavaduotojas galėtų eiti ne daugiau kaip 10 metų“, – teigė parlamentaras A. Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!