- Reklama -
A.Paulauskas jau ramus - jį į Seimą ant savo partijos nugaros įvilks Gediminas Kirkilas

Kaip teigia “Karšto komentaro” šaltiniai, konservatorių vadovybė sunerimusi – A.Paulausko vadovaujama Naujoji sąjunga, kuri rizikavo likti už borto per ateinančius Seimo rinkimus jau šį rudenį, rado nešulinį arklį, įvilksiantį socialliberalus į Seimą.

„Mūsų žiniomis, vyksta intensyvūs Artūro Paulausko ir Gedimino Kirkilo susitikimai, ir nors ir kaip Gediminas Kirkilas ar Artūras Paulauskas tai neigtų, jau susitarta, kad Artūras Paulauskas su savo socialliberalais per Seimo rinkimus dalyvaus Socialdemokratų partijos sąraše“, – sakė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Konservatorių partijos.

Šią būsimą koaliciją bei pokyčius politikoje aukšti konservatoriai savaitgalį aptarinėjo su Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto vadovu Raimundu Lopata, vienu diplomatu ir kitais politika suinteresuotais asmenimis.

Tačiau, „Karšto komentaro“ šaltinių teigimu, pasitarti pas R.Lopatą ateina ne vien tik konservatoriai: į Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutą pas R.Lopatą dažnai rytais galima pamatyti premjero Gedimino Kirkilo patarėją Albiną Janušką; čia, pavaikščioję po senamiestį, taip pat užsuka ir du kolegos, buvę švietimo ministrai Darius Kuolys ir Algirdas Monkevičius, kuris Naujosios sąjungos viduje yra vadinamas faktiniu partijos vadovu.

Šaltiniai iš Konservatorių partijos įsitikinę, kad ši Artūro Paulausko ir Gedimino Kirkilo vadovaujamų partijų koalicija per Seimo rinkimus yra žalinga Lietuvai.

„Paulauskas jau yra susilpnėjęs, jo partija – ties išnykimo riba. Ir jei Kirkilas nebūtų ištiesęs Paulauskui gelbėjimosi rato, tai jau per ateinančius Seimo rinkimus Naujoji sąjunga būtų atsidūrusi didžiosios politikos užribyje – per rinkimus į Seimą ji tikrai neperžengtų 5 procentų barjero“, – A.Paulausko ir G.Kirkilo esą slaptu susitarimu piktinosi „Karšto komentaro“ šaltiniai.

Tuo tarpu „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Gedimino Kirkilo aplinkos teigia, kad tokia taktika – per Seimo rinkimus sudaryti koaliciją su socialliberalais – pasirinkta labai apgalvotai, turint tikslą „suvalgyti“ Artūrą Paulauską bei jo partiją.

„Jei Paulauskas per Seimo rinkimus liks „už borto“, tai jis gali rimtai supykti ir mesti didžiules pastangas atkurti bei sustiprinti partiją. Taigi, jis, būdamas politikoje, bet nebūdamas valdžioje, per savo žmones spec.tarnybose galėtų prikelti rūpesčių. Tuo tarpu būdamas po socialdemokratų sparneliu jis po truputį bus „nukenksmintas“, ir po kokių ketverių metų jis bus kaip dabar kad yra Vytenis Andriukaitis – kas apie jį ką nors girdi?“ – sakė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Socialdemokratų partijos.

Tokiu būdu, pasak šaltinių, „suvalgant“ vieną partiją po kitos jau dar iki kitų Seimo rinkimų Lietuvoje liks tik dvi partijos – socialdemokratų ir konservatorių. Kitaip sakant, projektas 2K (Kirkilas + Kubilius) bus įgyvendintas.

„Toks yra planas ir taip bus“, – sakė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Konservatorių partijos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!