- Reklama -

Antioligarchiniame mitinge - Drąsiaus Kedžio dukrelės prievartavimo bylos neleidžiantys pamiršti plakatai (KK nuotr.)











Šeštadienį Vilniaus koncertų ir sporto rūmų prieigas apsupo gausios policijos pajėgos – čia įvyko antioligarchinis mitingas. Tačiau policininkai ne tik saugojo viešąją tvarką – keli šimtai pareigūnų buvo protestuotojų tarpe. Pareigūnai protestavo dėl mažų atlyginimų ir laikė šūkius: „Basas aš = basas tu“, „Lietuvos teisėsauga skurdžiausia – krizė giliausia“, „Basas pareigūnas – nesaugūs žmonės“.

Nepolitinio piliečių judėjimo „Kitokia Lietuva“ pirmininkas – radijo stočių „Pūkas“ ir „Pūkas 2“ bei televizijos „Pūkas“ savininkas Kęstutis Pūkas teigė, jog „gana vergauti“, o kiti kalbėjusieji ragino valdžią veržti diržus ne pensininkams, studentams, darbuotojams, pareigūnams, bet oligarchams.

Mitinge žmonės galėjo pasirašyti po rezoliucija, kurioje reikalaujama daugiau dėmesio pensininkams, socialiai pažeidžiamiems žmonėms, studentams, verslininkams, jaunoms šeimoms. Rezoliucijoje taip pat raginama teisti ne mamas, o valstybės turtą švaistančius korumpuotus politikus ir pareigūnus, įkurti piliečių renkamą valstybės prokurorą ir renkamą tribunolą (teismą). „Leo LT“ ir VST privatizavimo sandorius raginama panaikinti teismo keliu, o ne už juos primokėti milijonus sandorių dalyviams. Rezoliucijoje taip pat reikalaujama panaikinti senaties terminą ekonominiams ir korupcijos nusikaltimams.

Mitinge nebuvo pamiršta ir Drąsiaus Kedžio dukrelės prievartavimo byla bei pedofilijos problema Lietuvoje – žmonėms buvo dalijami lipdukai su Drąsiaus Kedžio nuotrauka ir šūkiu „Pedofilams STOP“, buvo laikomi didžiuliai plakatai su šūkiu „Pedofilams STOP“, o žmonės aktyviai rašėsi po Drąsiaus Kedžio artimųjų rezoliucija, reikalaujančia už D.Kedžio dukrelės bylos vilkinimą iškelti baudžiamąsias bylas generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui, jo pavaduotojams bei Kauno apygardos prokuratūros vyr.prokurorui K.Betingiui. Po šia rezoliucija rašėsi ir protesto mitinge dalyvavę policininkai.

KK inf.

2009-12-12

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!