- Reklama -

Sukčiavimu kaltinamas Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich. KK nuotr.

Jau rytoj paaiškės, ar Seime bus patvirtinta naujoji Vyriausybė, ir kokie tikrieji teisiamųjų suole sėdinčios Darbo partijos pirmininko Viktoro Uspaskich interesai: ar Darbo partijai iš tiesų rūpi valstybė ir Lietuvos žmonės, ir Darbo partija „nori įgyvendinti savo programą“, ar vis dėlto šios skambios deklaracijos tėra priedanga, o tikrasis interesas – išsaugoti teisiamų Darbo partijos Seimo narių imunitetą?

Toks klausimas kilo po to, kai šįryt „Žinių radiją“ laidoje „Pozicija“ Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius buvo užklaustas apie tai, jog ryt ryte, kuomet Seime numatytas Vyriausybės programos tvirtinimas ir ministrų priesaikos, į posėdį renkasi ir Seimo laikinoji komisija, kuri jau rytoj ryte turi balsuoti dėl imuniteto išsaugojimo ar atėmimo trims teisiamųjų suole sėdinčios Darbo partijos atstovams Seime – V.Uspaskichui, V.Gapšiui ir V.Vonžutaitei. Apie tokius laikinosios komisijos, kuriai vadovaujam tvarkietis Andrius Mazuronis, planus Ministras Pirmininkas A.Butkevičius teigė išgirdęs pirmą kartą. Premjero nuomone, ryt vyks Seimo plenarinis posėdis, kuriame bus tvirtinama Vyriausybės programa, ir Seimo nariai turi dalyvauti plenariniame posėdyje.

Taigi, gali būti, kad teisinės atsakomybės vadinamojoje „juodosios buhalterijos“ byloje siekiantis išvengti Viktoras Uspaskich su savo kadrais ryt, prieš balsuojant Seime dėl Vyriausybės programos, bandys šantažuoti koalicijos partnerius socialdemokratus: arba ryte, dar iki prasidedant Seimo plenariniam posėdžiui, t.y. iki 10 val. socialdemokratų atstovai komisijoje balsuoja už tai, kad „Darbo partijos byla yra politinė“ ir „dėl to neleisti atimti imuniteto V.Uspaskichui, V.Gapšiui ir V.Vonžutaitei“, arba Darbo partija nebalsuoja už Vyriausybės programą, tokį politinį šantažą pridengiant pareiškimu, kad esą „ne visi Vyriausybės programos punktai atitinka Darbo partijos programai“.

Tokią įžangą Viktoras Uspaskich jau padarė: Prezidentei atmetus Darbo partijos narių L.Graužinienės ir V.Baltraitienės kandidatūras į ministrus, Seimo Konstitucijos salėje susirinkęs Darbo partijos prezidiumas svarstė ne tik naujas kandidatūras į socialinės apsaugos ir darbo bei švietimo ministrus – žiniasklaidai buvo pasakyta, kad buvo svarstytas ir „Vyriausybės programos neatitikimas Darbo partijos programai“.

Taigi, ar iš tiesų rytoj, prieš tvirtinant Vyriausybės programą, Darbo partija mėgins šantažuoti savo koalicijos partnerius socialdemokratus? Kas Viktorui Uspaskichui svarbiau – stabilumas valstybėje ir normalus Vyriausybės darbas, ar nuosavo kailio gelbėjimas „juodosios buhalterijos“ byloje? Tai pamatysime jau ketvirtadienį – ar bus sužaisti nešvarūs politiniai žaidimai darbiečių imuniteto klausimu anksti ryte, dar iki balsavimo dėl Vyriausybės programos, ar ne.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!