- Reklama -
Kokių interesų Borisas Berezovskis gali turėti Lietuvos Seime?

„Karšto komentaro“ duomenimis, šiuo metu Londone gyvenantis Rusijos oligarchas Borisas Berezovskis palaiko artimus ryšius su vienu Lietuvos politiku ir remia net kelias Lietuvos politines jėgas, turėdamas tikslą po 2008 metų Seimo rinkimų čia turėti „savą“ valdančiąją daugumą.

Iš pradžių Lietuvos politikas (redakcijai pavardė ir skrydžių reisai bei datos žinomi) susitikti su Borisu Berezovskiu į Londoną skrisdavo per Maskvą, tačiau pastaruoju metu maršrutą pakeitė – pastarąjį pusmetį į Londoną skrisdavo iš Rygos.

„Ir ne tik – maršrutai nuolat keičiami“, – sakė „Karšto komentaro“ šaltiniai iš Boriso Berezovskio aplinkos.

„Karšto komentaro“ duomenimis, Lietuvos politikas nuolat susitinka ir su Boriso Berezovskio remiamais čečėnais Lietuvoje.

Prieš metus į „Karšto komentaro“ redakciją buvo atvykę su Borisu Berezovskiu palaikantys ryšį čečėnai ir pasiūlė laikraščiui finansinę paramą mainais už čečėnams reikalingos medžiagos spausdinimą.

Šį B.Berezovskio remiamų čečėnų ir ‚Karšto komentaro“ projektą, pasak svečių, būtų kuravęs asmuo iš Lietuvos Valstybės saugumo departamento.

„O jei rasime bendrą kalbą, tai Borisas Berezovskis galės skirti pinigų, kad iš savaitraščio „Karštas komentaras“ taptų dienraščiu“, – tuomet kalbėjo čečėnų atstovai.

Tačiau „Karštam komentaras“ tokio „projekto“ atsisakė.

Ir – keistas sutapimas: neseniai pradėtas leisti ir plačiai reklamuoti vienas laikraštis, kuriame jau buvo atspausdinta keletas medžiagų, kurias prieš metus siūlė paskelbti B.Berezovskio bei vienos Lietuvos politinės partijos globojami čečėnai, ir kurias paskelbti atsisakė „Karštas komentaras“.

„Karšto komentaro“ žiniomis, Lietuvos specialiosios tarnybos akylai seka mūsų minėto Lietuvos politiko kelius ne tik po Europą, bet ir po visą platųjį pasaulį.

„Faktas, kad jis veža pinigus, pasitvirtino. Gali būti, kad tie pinigai skirti Seimo rinkimams“, – „Karštam komentarui“ sakė mūsų spec.tarnybų atstovas.

Kaip žinia, prieš metus čečėnų kavinėje Antakalnyje, Vilniuje, „Karšto komentaro“ vyr.redaktorei buvo pasiūlyta atsigerti „ypatingo“ skonio raudonos arbatos, ir tik todėl, kad jos buvo paragauta vos vienas gurkšnelis, buvo išvengta nelaimingo atsitikimo. (Buvo norėta užtildyti "Karšto komentaro" vyr.redaktorę, nes čečėnams buvo "nutekinta" informacija, jog "Karštas komentaras" turi medžiagos ir rengiasi išspausdinti straipsnį apie Prezidento Valdo Adamkaus neteisėtai suteiktą Lietuvos Respublikos pilietybę Džocharo Dudajevo sūnui Alurui Olego Davydovo pavarde).

„Viskas, jai jau čečėnai buvo paskelbę mirties nuosprendį“, – po šio įvykio vienai signatarei pasakė su šiais čečėnais bendraujantis vienas Lietuvos politikas.

Todėl sudėjus visus tuos faktorius į vieną, artėjant Lietuvos Seimo rinkimams dėliojasi labai įdomi mozaika, susidedanti iš tokių dalių: Londone gyvenančio ir po britų žvalgybos MI-6 priedanga esančio Rusijos oligarcho Boriso Berezovskio, čečėnų, vieno gerai žinomo Lietuvos politiko ir kelių politinių partijų.

Tik klausimas: kam Borisui Berezovskiui visa tai?

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!