- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė rami: Kremliui patvirtinus atsakomąsias sankcijas ES ir JAV, pirmiausiai nukentės Rusijos, o ne Lietuvos žmonės. R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina ramiai reaguoti į Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskelbtas sankcijas – vieneriems metams uždrausti ar apriboti žemės ūkio produkcijos, žaliavų ir maisto produktų importą iš šalių, taikančių sankcijas Rusijai. Į šį Kremliaus „juodąjį sąrašą“, kaip žinia, pateko ir Lietuva.

„Tokia Rusijos reakcija buvo tikėtina. Bet įtaka mūsų ekonomikai nebus didelė. Lietuva jau turi nemažos patirties, pradedant ekonomine blokada pirmaisiais nepriklausomybės metais, išgyventa krize ir baigiant pernykštėmis sankcijomis mūsų vežėjams ir pieno produkcijos gamintojams. Mūsų verslas jau moka atlaikyti priešiškus didžiosios kaimynės iššūkius – sugeba rasti naujų rinkų ir apsidrausti. Tai mus daro tik dar lankstesnius ir atsparesnius”, – tokią D. Grybauskaitės nuomonę apie atsakomąsias Kremliaus sankcijas paskelbė Prezidentės spaudos tarnyba.

„Tokio Kremliaus žingsnio žalą pirmiausia pajus pačios Rusijos ekonomika, jos žmonės, kurie susidurs su kylančia infliacija ir didėjančiomis maisto produktų kainomis“, – teigia Prezidentė.

Ji LRT radijui sakė, kad „atsakas į visai Europos Sąjungai taikomas priemones bus aptariamas bendrai, taigi tikėtina, kad ES biudžetas galės padėti iš dalies kompensuoti praradimus.”

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!