- Reklama -

Prezidentė stebėjo NATO karines pratybas. Nuotr. iš www.lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė Generolo Silvestro Žukausko poligone stebėjo NATO pratybas „Geležinis kardas 2015“, kuriose dalyvauja daugiau nei 2 tūkst. karių iš 9 Aljanso valstybių ir Gruzijos. Tai – didžiausios šiemet lauko pratybos Lietuvoje, kuriose mūsų šalies kariai su sąjungininkais treniruojasi ir rengiasi kolektyvinei gynybai pagal 5-ąjį Šiaurės Atlanto sutarties straipsnį. Šias pratybas planuojama rengti ir kitais metais, per jas bus vertinamas šauktinių pasirengimas.

„Mūsų saugumui kylantys iššūkiai mus dar labiau sutelkė stiprinti savo gynybinius pajėgumus. Turime būti pasirengę bet kokiems iššūkiams ir nuolat didinti savo gebėjimą koordinuoti veiksmus su mūsų sąjungininkais. Vieningo ir stipraus NATO pagrindas yra kolektyvinė gynyba, nes bendromis jėgomis esame pajėgūs atsakyti į visas grėsmes“, – sakė Prezidentė.

Pasak Lietuvos vadovės, Lietuvoje rengiamos NATO pratybos rodo, kad Aljansas skiria daug dėmesio mūsų regiono saugumui ir rimtai vertina jam kylančias grėsmes. Lietuvoje vykstančios pratybos ne tik padeda įvertinti NATO šalių karių tarpusavio koordinaciją ir bendrą darbą, bet ir stiprina Lietuvos kariuomenės pasirengimą, gerina jos aprūpinimą ir modernizaciją.

Šiuo metu mūsų šalyje vyksta penkios nacionalinės ir tarptautinės pratybos, kuriose mūsų šalies kariai tobulina savo įgūdžius ir gebėjimus.

„Geležinis kardas 2015“ – antrus metus iš eilės vykstančios pratybos. Jose dalyvauja 9 NATO šalys – Lietuva, Lenkija, Vengrija, JAV, Kanada, Latvija, Čekija, Vokietija, Jungtinė Karalystė, taip pat NATO partnerė Gruzija.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!