- Reklama -

Valstybės saugumo departamentui jau antrą kadenciją vadovaus kariškis. Nuotr. iš lrp.lt

Apsvarstę pretendento į Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo postą Dariaus Jauniškio kandidatūrą, viena didžiausių Seimo frakcijų — Darbo partijos — nutarė jį palaikyti, tačiau pabrėžė, kad pasitikėjimas D. Jauniškiui suteikiamas avansu, mat į VSD vadovo postą jis ateina iš kitos sferos ir reikės laiko, kol jis įsigilins į naujo darbo specifiką. Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Kęstutis Daukšys teigia, kad abejoti D. Jauniškio profesionalumu karinėje sferoje netenka, bet naujose pareigose jam teks susidurti su kitokio pobūdžio iššūkiais.

„Apie D. Jauniškio sukurtas specialiųjų operacijų pajėgas legendos sklando net už Lietuvos ribų ir tai yra neabejotinas jo pasiekimas. Iš esmės už tai juo ir pasitikime, mat daugiau informacijos apie šį žmogų neturime. Visi, kam teko su juo susidurti, charakterizuoja jį kaip aukšto lygio profesionalą, tikrą Lietuvos patriotą, tad negalime juo netikėti ir viliamės, kad jo intelektas, lyderio savybės bei autoritetas padės jam greitai perprasti visus šalies ekonominio, politinio, energetinio ir kibernetinio saugumo aspektus bei tinkamai susitvarkyti su naujai atsiradusiais iššūkiais bei VSD keliamais uždaviniais“, — sako K. Daukšys.

Vertindamas darbą baigiančio dabartinio VSD vadovo Gedimino Grinos veiklą, K. Daukšys pabrėžė, kad didelių priekaištų jam nebuvo.

„Manau, kad G. Grinai visai neblogai pavyko susitvarkyti su savo darbu. Galėčiau įvardinti du didžiausius jo nuopelnus — jo vadovaujama institucija atliko pagrindinę savo funkciją — užtikrino šalies saugumą, o pats G. Grina sugebėjo nepasiduoti politikų spaudimui. G. Grinai vadovaujant VSD, šiai institucijai pavyko atsikratyti skandalingo praeities šleifo ir tai yra neabejotinas jo darbo pasiekimas. Linkiu D. Jauniškiui sėkmingai tęsti šią tradiciją“, — pareiškė politikas.

Slaptame balsavime dėl D. Jauniškio skyrimo į VSD direktoriaus postą Darbo partijos frakcijos nariai balsuos už.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!