- Reklama -

R.Šimašiaus vadovaujama savivaldybė ketina mokėti 100 eurų kompensacijas į privačius darželius vaikus vesiantiems vilniečiams. KK nuotr.

Darbo partija nepritaria Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimui skirti 100 eurų kompensacijas privačius darželius lankantiems vaikams ir ketina kreiptis į Vyriausybės atstovą bei Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis įsitikinęs, kad toks Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimas pažeidžia lygių teisių principą ir skatina socialinę nelygybę.

„Šiuo sprendimu pažeidžiami socialinio teisingumo ir lygiateisiškumo principai, nes didinama socialinė atskirtis tarp žmonių. O juk socialinio teisingumo esmė – kad teisės visuomenės nariams turi būti suteikiamos lygiai ir vienodai, neišskiriant atskirų asmenų ar jų grupių. Juo labiau, kad sprendimas kompensuoti 100 eurų vaikams, kurie negauna galimybės eiti į valstybinius darželius, miesto biudžetui kainuos didelius pinigus, o darželių problemos iš esmės neišspręs“, – sako V. Mazuronis.

Darbo partijos pirmininkas taip pat pabrėžė, kad reikėtų galvoti, kaip padėti mažas pajamas gaunantiems vilniečiams, tuo tarpu, Vilniaus savivaldybės sprendimu skirta kompensacija sprendžia tik gana dideles pajamas turinčių vilniečių problemas, o uždirbantys mažiau – paliekami tuo rūpintis patys.

„Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnyje numatyta, kad „įstatymui, teismui, kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs“, todėl Vilniaus miesto savivaldybės priimtas sprendimas yra ne tik neteisingas, bet ir diskriminuojantis tuos tėvus, kurie neišgali leisti savo vaikų į privačius darželius, arba prižiūri vaikus patys, ar samdo aukles“, – teigia V. Mazuronis.

Šiuo metu Vilniaus mieste yra 80 privačių ikimokyklinio ugdymo įstaigų, jas lanko apie 2,5 tūkst. vaikų. Jeigu Vilniaus savivaldybės tarybos sprendimas nebus pakeistas, naujoji tvarka, kai bus kompensuojama 100 eurų tėvų mokamo mėnesinio mokesčio kiekvienam vaikui, kurio tėvai sudarė ugdymo sutartį su privačiu darželiu, įsigalios nuo šių metų rugsėjo 1-osios. Skaičiuojama, kad per metus kompensacijoms prireiks iki 6 mln. eurų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!