- Reklama -

Darbo partijai ALDE atstovauja Viktoras Uspaskich ir dar šeši darbiečiai. KK nuotr.

Darbo partijos atstovai Europos liberalų demokratų aljanse (ALDE) vieningai palaiko Europos Parlamento ALDE frakcijos seniūno Guy Verhofstadto (Guy Verhofstadt) kandidatavimą į Europos Komisijos (EK) prezidento postą.

Septyni Darbo partijos delegatai ALDE balsavo už Olli Reino (Olli Rehn) ir Guy Ferhoftadto susitarimą, pagal kurį jie įsipareigojo abu dalyvauti rinkimuose, o, įgijus pakankamai pasitikėjimo, G. Ferhoftadtas užimtų EK prezidento postą, o O. Reinas — kitą svarbų postą Europos Sąjungoje, ekonomikos arba užsienio politiko srityje.

„Tiek G. Verhoftadtas, tiek O. Reinas yra labai patyrę ir profesionalūs politikai, kurie ne tik sudarys rimtą konkurenciją kitų partijų kandidatams į Europos Komisijos prezidento postą, bet ir sugebės atnešti teigiamų pokyčių į pačią ES. Todėl mes remiame pasirašytą susitarimą ir G. Verhostadtą, kaip ALDE kandidatą į EK prezidento postą ir linkime sėkmės rinkimų kampanijos metu“, — sakė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Galutinio balsavimo rezultatai dėl ALDE kandidato į Europos Komisijos pirmininko postą paaiškės vasario 1 d.

Darbo partijai ALDE atstovauja Viktoras Uspaskich, Vytautas Gapšys, Mantvydas Bekešius, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Benas Cechanavičius, Martynas Survilas ir Justina Vitkauskaitė-Bernard.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!