- Reklama -
Seimo narys Kęstutis Daukšys (KK nuotr.)

Šiandien, birželio 29 d. Seime vyko Darbo partijos frakcijos organizuotas susitikimas su Energetikos ministru Arvydu Sekmoku, kuriame taip pat dalyvavo kitų opozicinių partijų atstovai. Susitikime Seimo opozicija su ministru aptarė aktualius energetinius projektus ir svarstomus bei planuojamus teisės aktus, tokius kaip Nacionalinė energetikos strategija, Dujų bei Energetikos įstatymai.

Susitikime daugiausiai dėmesio skirta Nacionalinei energetikos strategijai, kurią Seimas žada priimti rudens sesijoje. Energetikos ministras pabrėžė naujos Energetikos strategijos svarbą, uždavinius bei tikslus. Pasak ministro, svarbiausias tikslas – užtikrinti energetinio tiekimo saugumą, kurio Lietuva šiuo metu stokoja. Tačiau Darbo partijos frakcijos atstovai ministro kalboje pasigedo aiškumo ir konkretumo.

„Pradėdami bet kokį projektą turime žinoti, ko siekiame. Deja, ministras nesugebėjo pasakyti, ar yra paskaičiuota, kiek kainuos 1 kilovatvalandė elektros energijos. Energetikos ministerija šiandien dar neturi tikslių parametrų, tad ką reikės atsakyti paprastam žmogui, kuriam svarbiausia žinoti, kiek jis mokės už elektros energiją ateityje?“ – klausė Darbo partijos frakcijos narys Saulius Bucevičius.

„Energetikos strategijoje šiuo metu yra numatyta iki 40 mlrd. Lt investicijų, bet vien šių investicijų aptarnavimas bei grąža per metus kainuos 2 – 3 mlrd. Lt. Ar tai yra tikrai pamatuotos išlaidos, ar reikia įgyvendinti visas šias priemones? Būtina nustatyti investicijų prioritetus“, — tvirtino K. Daukšys.

Frakcijos nariai, po susitikimo pakalbinti dėl Dujų įstatymo, teigė jį palaikantys avansu, jei viskas bus daroma taip, kaip dabar žadama.

„Manau, kad Darbo partijos frakcija palaikys Dujų įstatymą ir apie tai mes užsiminėme ministrui, bet tokį palaikymą Vyriausybei mes suteiksime avansu, nes reikalausime iš jos vykdyti pažadą atpiginti dujas mažiausiai 15 proc. iki šildymo sezono“, — teigė K. Daukšys.

„Atvirai pasakius, iki šiol bendravimo su šios Vyriausybės ministrais opozicijai trūko — ministrai slapstosi, pateikia Seimo nariams mažai informacijos, bet dauguma projektų, o ypač — energetiniai, yra ilgalaikiai, ir juos spręs bei įgyvendins dar ne viena Vyriausybė, todėl būtinas visų partijų bendras supratimas ir sutarimas. Ilgą laiką ši Vyriausybė neteikė informacijos apie daugelį projektų, tačiau dabar, matyt, suprato, kad reikia tartis ir su opozicija, tam, kad jie būtų toliau įgyvendinami. Šis susitikimas ir buvo ta pirmoji kregždė, tikimės, kad ir ne paskutinė“, — po susitikimo su Energetikos ministru sakė Seimo Darbo partijos frakcijos narys Kęstutis Daukšys.

Susitikime dalyvavę energetikos ekspertai Saulius Kutas, Rymantas Juozaitis, Vladas Paškevičius bei Jonas Gylys taip pat daugiausiai dėmesio skyrė Energetikos strategijai, išsakė svarbių pastabų bei pateikė įdomių pasiūlymų kaip tobulinti šią strategiją.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!