- Reklama -
Seimo narys V.Gapšys. KK nuotr.

Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys užregistravo pasiūlymą Akcizų įstatymo 37 straipsnio papildymo įstatymui. Seimo narys siūlo Akcizų įstatyme numatyti, kad teisę naudotis akcizais neapmokestinamu kuru turi: policijos, valstybės sienos apsaugos, greitosios medicinos pagalbos bei priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos savo funkcijoms vykdyti.

„Policijos, valstybės sienos apsaugos, greitosios medicinos pagalbos bei priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbo organizavimas, rezultatai, o kartu ir visų mūsų saugumas labai priklauso nuo tinkamo materialinio, techninio aprūpinimo bei skiriamų asignavimų. Kuro kainos nuolat kyla, o asignavimai jo įsigijimui — ne, todėl šios tarnybos gali įsigyti vis mažiau degalų. Tenka pastebėti, kad šis objektyvus veiksnys lemia nepakankamą ir nepatenkinamą minėtoms institucijoms pavestų funkcijų vykdymą“, — teigia V. Gapšys.

Priėmus šį įstatymo projektą būtų suteikta teisė minėtoms tarnyboms, vykdant pavestas funkcijas, įsigyti ir naudoti akcizais neapmokestinamą (žymėtą) kurą. Tai leistų su tais pačiais asignavimais įsigyti didesnį jo kiekį ir geriau vykdyti pavestas funkcijas.

„Šiuo metu minėtos tarnybos naudoja ir konfiskuotus, nesertifikuotus degalus, kurių kokybė kelia rimtų abejonių. Ar nebus taip, kad nemokėdami už kurą, kuris yra konfiskuotas, vėliau mokėsime kur kas daugiau už automobilių taisymą?“ – klausia parlamentaras.

Seimo narys įsitikinęs, kad jo pasiūlymas pagerins ir padarys efektyvesnį šių tarnybų darbą bei bus naudingas eiliniam žmogui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!