- Reklama -
Darbo frakcijos Seime seniūnė V.Baltraitienė

Šiandien, kovo 18 d., Darbo partijos frakcijos seniūnė Virginija Baltraitienė, kartu su kitais frakcijos nariais, susitiko su didesnių atlyginimų ir geresnių darbo sąlygų reikalaujančiais mokytojais, surengusiais piketą prie Seimo.

„Šiandien dar kartą išklausėme mokytojų reikalavimus. Darbo partijos frakcija sutinka, kad valstybė privalo gerbti ir labiau rūpintis mokytojais, kelti pedagogo profesijos prestižą. Todėl šiandien Seime balsavome už darbo grupės, kuri turės surasti optimaliausią būdą padidinti mokytojų atlyginimus, sudarymą“, — sako V. Baltraitienė.

Seime sudaryta darbo grupė turės suderinti tris Seimo priimtus nutarimus (dėl biudžeto lėšų perskirstymo, dėl trumpalaikės paskolos ėmimo ir dėl Privatizavimo fondo lėšų panaudojimo) ir iki ketvirtadienio surasti galimybę nuo balandžio 1 d. padidinti mokytojų atlyginimus. Šioje darbo grupėje dalyvauja ir Darbo partijos frakcijos nariai: Valentinas Bukauskas ir Audronė Pitrėnienė.

„Darbo partijos frakcija pritaria visiems pasiūlymams. Pinigų mokytojų atlyginimas galima surasti ir mažinant valstybės valdymo bei turto įsigijimo išlaidas, ir imant trumpalaikę paskolą. O apie tai, kad biudžetą reikės perskirstyti, įspėjome dar praeitų metų pabaigoje, kai buvo priimamas 2008 m. biudžetas. Džiaugiamės, kad tai pagaliau suprato ir tie, kurių balsais buvo patvirtintas šis biudžetas, nors ir mokytojų, ir kitas problemas buvo galima ramiai išspręsti praeitais metais, neverčiant žmonių streikuoti, badauti ir reikalauti to, kas jiems priklauso“, — sako Darbo partijos frakcijos seniūnė.

Šių metų biudžetas buvo patvirtintas 2007 m. gruodžio mėn. Darbo partijos frakcija nepritarė jam du kartus iš eilės ir ragino mažinti lėšas, skirtas valstybės valdymo turtui įsigyti ir didinti darbo užmokesčio fondą sveikatos apsaugai ir švietimui. Nepaisant šių raginimų, biudžetas buvo patvirtintas valdančiosios koalicijos ir konservatorių balsais.

2008-03-18

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!