- Reklama -
Viktoras Uspaskich
V.Gapšys ir L.Graužinienė
Vilniuje posėdžiavusi Darbo partijos taryba patvirtino galutinį sąrašą Europos Parlamento rinkimuose
Vilniuje posėdžiavusi Darbo partijos taryba patvirtino galutinį sąrašą Europos Parlamento rinkimuose

Šiandien Vilniuje posėdžiavusi Darbo partijos taryba patvirtino galutinį sąrašą Europos Parlamento rinkimuose. Tarybos sprendimu, Darbo partijos Europos Parlamento sąrašo lyderiu tapo Darbo partijos garbės pirmininkas, Seimo narys Viktoras Uspaskich.

„Partijos pasiūlymas kandidatuoti į Europos Parlamentą buvo malonus ir netikėtas. Ilgai svarsčiau, ar turėčiau kandidatuoti, ir supratau, kad partijos valia kiekvienam jos nariui turi būti kaip įsakymas. Ačiū tiems, kas paragino mane įsitraukti į rinkimų sąrašą. Taip pat dėkoju visiems partiečiams, kurie sutiko dalyvauti šiuose rinkimuose. Juk partijos sėkmė priklauso nuo žmonių, į kuriuos žiūri tauta. Darbo partijos sąrašas yra gan stiprus, ir tikiuosi, kad mums pavyks laimėti daug balsų“, — sakė V. Uspaskich.

Be V. Uspaskich, pirmąjį partijos dešimtuką sudaro Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas, Seimo narys Kęstutis Daukšys, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, parlamentaras Gediminas Jakavonis, 2008–2012 m. kadencijos Seimo narys Vidmantas Žiemelis, Seimo narys Saulius Bucevičius, Europos Parlamento narė Justina Vitkauskaitė-Bernard, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ir Seimo narys Raimundas Paliukas.

„Džiaugiuosi, kad į Europos Parlamento rinkimų kampaniją įsitraukė ir V. Uspaskich, kuriam atėjus, partijos rinkimų sąrašas tapo dar stipresnis. Idėja pasiūlyti partijos garbės pirmininkui įsitraukti į Europos Parlamento rinkimų kampaniją kilo, atsižvelgiant į tai, kad pirmajame sąrašo dešimtuke nėra nė vieno iš partijos lyderių, t. y. nei partijos pirmininko, nei Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno, todėl labai džiaugiuosi, kad vesti partiją į rinkimus sutiko Viktoras. Šiuose rinkimuose partijai atstovauja profesionalių ir patyrusių politikų komanda, kuri, be abejonės, užtikrins įspūdingą partijos sėkmę“, — sakė Darbo partijos pirmininkė Loreta Graužinienė.

Rinkimų kampanijos eigą tarybos nariams pristatęs partijos kandidatas prezidento rinkimuose Artūras Paulauskas padėkojo partiečiams už parašų, palaikančių jį, rinkimą. Beveik per savaitę Darbo partija surinko 39 000 A. Paulauską remiančių piliečių parašų. Ypač partijos kandidatas dėkojo Alytaus miesto ir rajono, Kauno, Kėdainių, Panevėžio, Raseinių, Švenčionių ir Vilniaus miesto bei rajono darbiečiams. Visus parašus A. Paulauskas ketina įteikti VRK šios savaitės pabaigoje.

Taip pat posėdyje buvo apsvarstyti šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės pareiškimai dėl Darbo partijos. Pareiškusi neketinanti „taikstytis su skleidžiamu melu ir dezinformacija, kuri panašėja į juodąsias rinkimų kampanijos technologijas“, Darbo partijos taryba padėkojo valdančiosios koalicijos partneriams už palaikymą, siekiant išsiaiškinti partijai mestų kaltinimų pagrįstumą, ir įpareigojo Darbo partijos vadovybę ginti partijos garbę bei orumą visomis įmanomomis politinėmis ir teisinėmis priemonėmis.

Darbo partijos tarybos posėdyje taip pat buvo priimtas sprendimas imtis neatidėliotinų priemonių, stiprinant šalies gynybą. Vienbalsiai priimta rezoliucija Darbo partijos taryba ragina krašto apsaugai šiais metais papildomai numatyti 200 mln. Lt moderniai gynybinei technikai įsigyti iš nebiudžetinių fondų. Taip pat raginama, sudarant 2015 metų biudžetą, krašto apsaugai numatyti ne mažiau kaip 1 proc. BVP lėšų ir vykdyti prisiimtus įsipareigojimus NATO.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!