- Reklama -

V. Mazuronis mano, kad generalinio prokuroro skyrimas virto politinės kovos įrankiu, todėl ragina atsisakyti itin blogos praktikos, kai per pareigūnų skyrimus tuo pačiu vyksta ir politinės galios žaidimai. KK nuotr.

Situacija, kai viena svarbiausių valstybės institucijų – Generalinė prokuratūra – pusmetį yra be vadovo – nepateisinama. Tai ne tik kenkia pačios institucijos darbui, bet ir visos Lietuvos teisinei sistemai. Tokia nuomonė buvo suformuota pirmadienį Darbo partijos valdybos posėdyje. Priimtas sprendimas siūlyti Seimo Darbo partijos frakcijos nariams palaikyti Evaldo Pašilio kandidatūrą į generalinius prokurorus.

„Įvertinę visas aplinkybes, priėmėme sprendimą pasiūlyti frakcijos nariams palaikyti E. Pašilio kandidatūrą. Suprantame, kad teikti kandidatūrą yra išimtinė Prezidentės teisė ir teikdama E. Pašilį Prezidentė prisiima ir atsakomybę už jo galimybes sėkmingai vadovauti Generalinei prokuratūrai“, – sako Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis.

Partijos pirmininkas mano, kad generalinio prokuroro skyrimas virto politinės kovos įrankiu, todėl ragina atsisakyti itin blogos praktikos, kai per pareigūnų skyrimus tuo pačiu vyksta ir politinės galios žaidimai.

„Labai negerai, kad prokuratūra jau pusmetį yra be vadovo. Tai kenkia ne tik pačiai institucijai, bet ir visai Lietuvos teisinei sistemai. Raginu visus Seimo narius atsisakyti asmeniškumų ir galvoti tik apie tai, kas geriau valstybei“, – įsitikinęs V. Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!