- Reklama -

Planuojamas statyti sveikatingumo kompleksas vadinsis „Gavys"

Gruodžio 17 d. įvykusiame  Ignalinos rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo išklausyta informacija apie sanatorinių paslaugų plėtrą. UAB „Sveikatingumo projektai“ vadovas Leonas Kačinskas pristatė sanatorijos statybos projektą. Bendrovė įsigijo 4,5 ha sklypą Ignalinoje, prie Gavio ežero, netoli miesto paplūdimio. Planuojamas statyti sveikatingumo kompleksas vadinsis „Gavys”.

Kaip sakė L. Kačinskas, planuojama, kad sanatorijoje bus teikiamos kardiologijos, judėjimo aparato ir neurologijos ligų reabilitacijos paslaugos, taip pat bus SPA centras, 120 vietų viešbutis, konferencijų salė. Minėta, kad atliktas tyrimas, kuris parodė tokios įstaigos poreikį šiame regione, taip pat jaučiamas  kaimyninės šalies susidomėjimas. Bus bendradarbiaujama su dabar sėkmingai veikiančiu ligoninės Reabilitacijos ir sveikatinimo centru, plėtojamas medicininis ir grynasis turizmas.

Statybos prasidėtų 2016 metų viduryje ir truktų apie dvejus metus. Sąmatinė projekto vertė – apie 4 mln. eurų. Finansavimas bus iš įvairių šaltinių, ketinama panaudoti  ir Europos Sąjungos lėšų. Bendrovės vadovo L. Kučinskas, atsakydamas į savivaldybės tarybos narių klausimus sakė, kad  pats opiausias dalykas – ne lėšos, o būsimų specialistų pritraukimas. Tačiau jo teigimu, jei bus einama teisinga kryptimi, tai ir specialistų atsiras.  būsimajame sveikatingumo komplekse planuojama sukurti 60-70 darbo vietų.

“Didelis pliusas yra vietinis mineralinis vanduo. Maloniai nudžiugino vietos valdžios nusiteikimas ir suinteresuotumas. Šia prasme geresnės savivaldybės dar nebuvome sutikę”,- sakė bendrovės vadovas L.Kučinskas. Savivaldybė savo ruožtu įsipareigoja sudaryti palankias sąlygas minėto projekto įgyvendinimui, taip pat  iki sklypo ribos įrengti privažiavimą bei nutiesti komunikacijas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!